Acasă Eveniment DE TINUT MINTE - De maine, amenzi mai mari pentru contraventii rutiere

DE TINUT MINTE – De maine, amenzi mai mari pentru contraventii rutiere

DISTRIBUIȚI

O veste proasta pentru soferi: incepand cu 1 iulie vor plati mai mult pentru fiecare incalcare a Codului Rutier. Potrivit Codului Rutier, un punct-amenda inseamna 10% din salariul minim brut pe economie, iar de la 1 iulie acesta va creste de la 750 la 800 de lei, ceea ce inseamna ca un punct de amenda este 80 de lei, fata de 75 de lei.
Asa ca, de acum inainte un sofer care va folosi telefonul mobil la volan va primi 2 puncte penalizare si amenda intre 147 si 220 de lei, in timp ce inainte primea 134 si 201 de lei.

Acelasi lucru se va intampla si cu cei care nu poarta centura de siguranta, care opresc in loc nepermis sau care depasesc viteza legala cu 10-20 km/h.
Soferii care stationeaza in loc nepermis nu vor scapa fara 3 puncte penalizare si amenda de 295 si 370 de lei, in timp ce amenda veche era de 268 de lei si 335 de lei. La fel se va intampla pentru depasirea vitezei legale cu 20-30 km/h.
Daca viteza legala va fi depasita cu 30-40 km/h, politistul va da 4 puncte de penalizare si amenda intre 440 si 590 de lei, iar pentru depasirea vitezei legale cu 40-50 km/h se vor aplica 6 puncte de penalizare si amenda intre 665 si 1.474 de lei.

Permisul va fi retinut si se va da amenda intre 295 si 370 de lei pentru trecerea pe rosu. Tot cu permisul retinut si cu amenda intre 665 si 1.474 lei se vor alege cei care vor depasi viteza legala cu peste 50 km/h.
Cei care nu acorda prioritate pietonilor sau autovehiculelor vor ramane fara permis si vor plati o amenda intre 295 si 370 de lei.
Raman fara permis si cei care circula pe contrasens. In plus, vor plati intre 440 si 590 de lei.
Soferii care aleg sa urce la volan dupa ce au baut vor ramane fara carnetul de conducere si vor plati amenda intre 660 si 1.475 de lei.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline


TE-AR MAI PUTEA INTERESA

“PLANUL LUI BOGDAN” – Cum s-a îmbogățit capitalistul liberal Ionel Bogdan din contracte cu Statul Român

În declarația de avere depusă în dosarul de candidat la alegerile parlamentare din toamna anului 2016 pe lista PNL pentru un mandat la Camera...

BULETINE BAIA MARE – A fost inaugurat noul sediu al evidenței populației, iar cetățenii se pot programa și online

De mai bine de 20 de ani, băimărenii erau nevoiți să se prezinte într-un sediu al “buletinelor” în condiții mizere și înghesuiți, așteptând la...

Coaliția pentru Maramureș a lansat candidații pentru primăriile de pe Valea Izei

Candidații Coaliției pentru Maramureș pentru primăriile de pe Valea Izei au fost lansați în cursa pentru alegerile locale care vor avea loc duminică, 27...

Necesitatea de a fora puțuri

În clădirile suburbane, care sunt situate la o distanță mare de sistemele centralizate, problema alimentării cu apă de consum este acută. Totuși, utilizarea surselor...

DOLIU ÎN LUMEA MEDICALĂ MARAMUREȘEANĂ – Doctorul Ion Blăjan s-a stins din viață

Lumea medicală și întreaga comunitate maramureșeană au suferit o mare pierdere prin trecerea la cele veșnice a celui care a fost dr. Ion Blăjan....