AcasăLifestyleSănatateDE ȘTIUT - Tipuri de medicamente care-ţi şubrezesc imunitatea

DE ȘTIUT – Tipuri de medicamente care-ţi şubrezesc imunitatea

spot_img

DISTRIBUIȚI

DE ȘTIUT Anumite tratamente medicamentoase afectează flora intestinală și implicit scad capacitatea corpului de a se apăra de agenți patogeni, virusuri și bacterii, scrie România TV.

Antiacidele

Arsurile stomacale te pot face să recurgi la medicamente care alungă aceste neplăceri, însă există riscurile de a influența negativ flora intestinală și de a reduce imunitatea.

Medicamentele antiacide scad nivelul de aciditate stomacală, de aceea alimentele nu mai pot fi sterilizate în mod corespunzător. Prin urmare, sistemul imunitar ajunge să lucreze în plus pentru a combate bacteriile și virusurile patogene care pot duce la infecții.

Într-un mediu cu o aciditate scăzută, unele elemente nutritive nu pot fi absorbite bine de organism, ceea ce conduce și la carențe de vitamina C sau de fier. Pe termen lung, aceste lipsuri afectează imunitatea.

Analgezicele

Medicamentele care reduc intensitatea durerilor este posibil să provoace sindrom de intestin iritabil sau apariția unor infecții, ca urmare a creșterii permeabilității intestinale. Folosirea ocazională a medicamentelor cu efect analgezic nu afectează sănătatea.

Atenție!

Folosirea frecventă a analgezicelor, mai precis de câteva ori pe săptămână îți slăbește sistemul imunitar și-ți sporește riscul de a suferi de diverse boli, îndeosebi respiratorii și digestive.

Antibioticele

Contribuie la șubrezirea sistemului imunitar și administrarea de antibiotice în mod repetat într-o perioadă scurtă de timp. Riscul este mai mare cu cât tratamentul este luat „după ureche”, deci fără recomandarea medicului, și numai pe durata de manifestare a simptomelor.

Femeile care sunt nevoite să urmeze tratament cu antibiotice contra infecțiilor urinare de mai multe ori pe lună, chiar și 5-6 zile la fiecare 2 săptămâni, pot avea de suferit ca urmare a dezechilibrului florei intestinale.

În cazul în care bacteriile bune dispar de la nivel intestinal din cauza antibioticelor, este slăbită bariera care stopează absorbția toxinelor, iar sistemul imunitar funcționează la o capacitate redusă.

Pentru ca aceste efecte negative să nu se producă, ajută o alternare a antibioticelor, administrarea probioticelor și a unor suplimente de vitamina C.

Ce alți factori îți pot afecta capacitatea de apărare a organismului

Curele de slăbit

Dietele de detoxificare ținute frecvent, bazate numai pe sucuri, sau regimurile de slăbit sărace în carbohidrați și calorii te popt face să te îmbolnăvești adesea. Acestea te lipsesc de vitamine și minerale importante: magneziu, zinc, seleniu. O alimentație variată îți asigură aceste elemente nutritive și te protejează de boli.

Singurătatea

Izolarea de amici pe o perioadă lungă poate să-ți slăbească sistemul imunitar, să crească riscul apariției de inflamații sau infecții virale. Interacțiunea cu persoane dragi și împărtășirea de bucurii și necazuri cu acestea îți asigură o stare bună de sănătate.

sursa

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA