AcasăEvenimentDE SFÂNTA MARIA – Zeci de mii de pelerini ajung astăzi la...

DE SFÂNTA MARIA – Zeci de mii de pelerini ajung astăzi la mănăstirile ortodoxe din Maramureș

DISTRIBUIȚI

DE SFÂNTA MARIA  Aproape 30.000 de pelerini se află în ajun de Sfânta Maria la mănăstirile din Maramureş şi Satu Mare, a precizat pentru Agerpres, administratorul Catedralei episcopale Sfânta Treime din municipiul Baia Mare a Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, Nifon Motogna.

Apreciem că în toate lăcaşele de cult din cele două judeţe – Maramureş şi Satu Mare – avem aproape 30.000 de persoane aflate în pelerinaj de Sfânta Maria, una dintre cele mai importante sărbători creştine. (…) Cei mai mulţi pelerini s-au îndreptat spre Mănăstirea Moisei, Rohia, Bicaz şi Măriuş. Majoritatea vor participa la slujba de noapte şi vor dormi sub cerul liber, urmând ca duminică după-amiază să pornească spre casă”, a declarat Nifon Motogna pentru Agerpres.

Conform unei tradiţii vechi de aproape 60 de ani, masa caldă pentru pelerinii care ajung la Mănăstirea Rohia este asigurată de localnicii din comuna Groşii Ţibleşului. La Mănăstirea Moisei, slujbele de noapte vor fi rostite atât în limba română, cât şi în ucraineană, datorită prezenţei a numeroşi pelerini sosiţi din satele şi comunele cu etnici ucraineni din judeţ.

De asemenea, numeroşi de tineri creştini din comuna Lăpuşul Românesc au plecat pe jos, în pelerinaj spre Mănăstirea Nicula, din judeţul Cluj. Reprezentantul Catedralei episcopale Sfânta Treime din municipiul Baia Mare a mai arătat că în ultimii ani s-au reluat pelerinajele pe jos spre cele mai renumite mănăstiri din judeţele Maramureş şi Satu Mare.

 

Sursă: România Liberă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA