AcasăEvenimentSportDE PE MARGINE - Graba care strică treaba

DE PE MARGINE – Graba care strică treaba

spot_img

DISTRIBUIȚI

Cel puțin ciudat mi se pare modul în care a fost tratat de către Comisia Centrală de Disciplină a FRH, incidentul cu puternic damf de rasism, petrecut săptămâna trecută în timpul meciului de handbal dintre HC Zalău și HCM Baia Mare.

Sincer, nu pricep graba cu care comisia a decis să îngroape povestea, cel mai probabil de teamă să nu prindă și alte mirosuri. Foarte meticuloasă și sigură pe ce vrea să facă, onorata CCD ne anunță că a solicitat punctele de vedere ale antrenorului băimărean Aurelian Roșca, precum și ale jucătoarelor Allison Pineau și Alexandra do Nascimento, dar ele nu au sosit, așa că ședința extraordinară, convocată suspect de repede, a început fără respectivele probe.

Ce uită CCD să ne spună, este că solicitarea respectivă a sosit pe adresa clubului băimărean vineri, 12 februarie, dar ea nu a mai putut fi citită de nimeni, echipa și conducerea aflându-se deja în Franța pentru meciul cu Fleury. De răspunsuri nici nu putea fi vorba în aceste condiții, dar ședința extraordinară sigur trebuia amânată, până miercuri sau joi, nu murea nimeni dacă nu s-ar fi ținut luni. Cu siguranță că până atunci ar fi primit și amănuntele solicitate din tabăra băimăreană.

O altă nedumerire o avem în legătură cu solicitarea punctului de vedere al antrenorului Roșca, cunoscându-se faptul că tehnicianul unei echipe are alte preocupări în timpul unui meci, nicidecum să se uite la galerie sau la spectatori ca să înregistreze ce fac sau ce spun.

Mult mai indicat era să-l consulte pe directorul tehnic Ioan Băban, cel care prin fișa postului poate avea astfel de îndeletniciri, sau dacă nu le are, e mult mai probabil că a avut prilejul să vadă și să audă ce s-a întâmplat și strigat în tribună.

E limpede că federația și comisia au făcut tot posibilul ca să rezolve în stil pompieristic cazul, străduindu-se să arate cât de interesată,dornică și grăbită este, dar, în realitate, n-a vrut să aibă la îndemână probe concludente. A fost mult mai simplu să le analizeze pe cele care spun că n-au auzit și văzut nimic, deci nu s-a întâmplat nimic!

Totuși, dacă au ajuns la concluzia că, de fapt, nu a avut loc nici un incident, de ce au aplicat sancțiunile respective clubului sălăjean?  Bănuiesc că pe înregistrarea DigiSport au văzut și auzit ceva. Și dacă au văzut ceva, înseamnă că s-a și întâmplat ceva, acel ceva pe care observatorul și arbitrii îl neagă.

Cineva minte grosolan aici. Din moment ce comisia FRH a decis sancțiunea, logic e să credem că mincinoșii de serviciu sunt cei trei papagali trimiși să arbitreze și să supravegheze meciul. În această situație ne-am așteptat ca și mincinoșii oficiali să fie sancționați exemplar, cea mai corectă pedeapsă fiind excluderea pe viață din activitate, ei fiind principalii vinovați pentru că n-au luat măsurile ce se impuneau imediat după ce s-a declanșat incidentul.

Părerea lui Tadici nu are nicio relevanță. El își apără clubul împotriva sancțiunilor dictate, așa cum ar proceda oricare altul în situația lui. Dar faptul că atacă gruparea băimăreană, pe care o suspectează că a înscenat incidentul, asta nu-l onorează, dimpotrivă, îl plasează în rândul celor trei oficiali surzi și orbi. Adică alături de mincinoșii din povestea asta.

Dar poate că îi cer prea mult fostului meu prieten, pomenind de onoare…

Grigore Ciascai

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA