spot_img
AcasăActualitate112DE LA ȘCOALĂ, LA SPITAL – 11 elevi din Călărași au ajuns...

DE LA ȘCOALĂ, LA SPITAL – 11 elevi din Călărași au ajuns de urgență la spital după ce au mâncat clătite

DISTRIBUIȚI

DE LA ȘCOALĂ, LA SPITAL  Alerta o şcoală din judeţul Călăraşi după ce 11 copii din aceeaşi clasă au ajuns la Spitalul din Olteniţa cu suspiciunea de toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat clătite.

Copiii ar fi mâncat clătite şi este posibil ca de la acestea să li se fi făcut rău. Medicul de la Spitalul din Olteniţa spune că elevii sunt pe perfuzii şi sunt ţinuţi sub supraveghere.

Copiii au gătit clătite, în urma unei activităţi la şcoală, preparatele fiind ulterior consumate de aceştia, iar imediat au acuzat stări de vomă. S-au folosit materiale, unele aduse de copii, altele cumpărate din apropierea şcolii, fiind vorba despre făină, ulei, ouă şi lapte. După vreo oră şi jumătate au început să acuze simptome de vomă, greaţă. A fost anunţat SMURD-ul, iar 11 dintre ei s-au simţit mai rău şi au fost duşi la spitalul din Olteniţa. Acum sunt în afara oricărui pericol. (…)Toţi copiii care au consumat din acele clătite au fost evaluaţi medical. A fost o intervenţie promptă şi rămânem să analizăm situaţia aceasta neplăcută”, a declarat pentru MEDIAFAX, Steluţa Caraion, inspector şcolar general adjunct Călărăşi.

Ora de gătit clătite a fost o activitate pe care dirigintele clasei o pregătise pentru „Şcoala Altfel”, având loc în afara orelor de curs. La nivelul unităţii şcolare s-a stabilit o comisie disciplinară care va stabili dacă dirigintele clasei trebuie tras la răspundere.

 

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA