AcasăAdministrațieDE LA CITITORI: DEZASTRU ECOLOGIC PE TRASEUL SPRE IZVOARE - Valea Trestia,...

DE LA CITITORI: DEZASTRU ECOLOGIC PE TRASEUL SPRE IZVOARE – Valea Trestia, nenorocită de TAF-urile tăietorilor de lemne

DISTRIBUIȚI

Dezastru ecologic semnalat de către cititorii ActualMM, într-o zonă frecventată de către turiști. Imaginile pe care le regăsiți mai jos au fost filmate pe traseul care duce spre Izvoare, mai exact în zona Văii Trestia.

În fiecare an, o mulțime de turiști și localnici parcurg traseul spre Borcutul Trestia, cunoscut ca având proprietăți benefice pentru cei care suferă de afecțiuni hepatice. În același timp, frumusețile zonei sunt greu de egalat. Doar că toate aceste frumuseți sunt, încet, distruse de către cei cărora nu le pasă decât de profitul cu care rămân la finalul zilei. Este vorba despre așa-zișii tăietori de lemne, firme private din zona Firizei ale căror TAF-uri parcurg kilometri întregi trăgând bușteni tocmai prin valea Trestia, afluent al râului Valea Neagră și care se scurge în Barajul Firiza. În urma lor rămân doar resturi de lemne și noroi. Sigur, ar exista și alte rute pe care tăietorii de lemne le-ar putea folosi pentru a transporta lemnul, însă traseul ar fi mai lung și, astfel, mai costisitor pentru patroni.

Nimeni nu e niciodată în Firiza din partea autorităților. Stau de ochii lumii la Baraj, doar că lemnele ajung la gaterele lui Săsăran si Sânceanu în Firiza. Să vedeți valea pe o lungime de 3 km… dezastru. Vă rog să luați măsuri. Borcutul Trestia este ceea mai bună apă în afecțiuni hepatice. În loc să o protejăm, distrug totul”, ne-a transmis cititorul.

Suntem curioși dacă reprezentanților Gărzii de Mediu li se va părea că situația este una normală. În cazul în care răspunsul este nu, așteptăm o reacție oficială din partea acestora. De asemenea, așteptăm un punct oficial de vedere și din partea persoanelor/agenților economici la care se face referire în articol, pe adresa de e-mail a redacției [email protected] sau pe WhatsApp la numărul 0749857575.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA