AcasăActualitateDE LA BOTEZ, LA SPITAL - 21 de băimăreni au făcut toxiinfecție...

DE LA BOTEZ, LA SPITAL – 21 de băimăreni au făcut toxiinfecție alimentară la o petrecere dintr-un restaurant de top. De vină ar fi brânza din aperitive

DISTRIBUIȚI

21 de persoane au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din municipiul Baia Mare. Aceștia au participat la un botez la un local de lux din oraș. Nu au apucat să se distreze pentru că după ce au consumat aperitivul și ciorba de perisoare li s-a făcut rau, relatează Vasile Dale.

 

Au ajuns la spital cu ambulantele sau cu mașinile personale. Toti au manifestat stări de rau, dureri de cap și de stomac, vărsături. Printre pacienți s-a numărat și o minoră de 14 ani. Toti pacienții au rămas mai bine de 5 ore sub supravegherea medicilor. După cum susține dr Doina Harlisca, medic primar boli infectioase, șef secție, pacienții nu au dorit să rămână internați. Aceștia cred ca starea de rau a fost dată de brânză din aperitive.

“Persoanele au ajuns la spital cu ajutorul Ambulanţei şi al maşinilor personale. (…) Acestea acuzau dureri puternice de stomac, aveau greţuri, vărsături, stare de rău şi diaree. Toţii pacienţii au primit îngrijire de specialitate, iar ulterior o parte dintre aceştia au părăsit spitalul în stare bună. Mai avem în supraveghere câteva persoane, dar încă n-am făcut internări şi o să vedem cum evoluează în următoarele ore”, a spus Harlişca.

Situația a fost raportată conducerii Direcției de Sănătate Publică Maramureș. Urmează să se facă analize din probele luate din alimente pentru a se stabili cauza exactă care a dus la îmbolnăvirea participanților la botez urmînd ca în funcție de acestea sa se stabileasca măsurile legale ce se impun.

Proprietarii localului Athos din Baia Mare unde a fost organizat evenimentul, la care au participat peste 50 de persoane, nu au putut fi contactaţi pentru a-şi spune punctul de vedere, mai arată Vasile Dale.

Sursă info Vasile Dale.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA