AcasăLifestyleSănatateDE LA BAL LA SPITAL - Zeci de elevi ai unui liceu...

DE LA BAL LA SPITAL – Zeci de elevi ai unui liceu au făcut toxiinfecție alimentară după banchet

spot_img

DISTRIBUIȚI

DE LA BAL LA SPITAL Nu mai puțin de 40 de adolescenți și profesori, din Gura Humorului, care au participat la petrecere, au ajuns la spital, având nevoie de îngrijiri medicale. Direcția de Sănătate Publică Suceava a demarat o anchetă ca să afle din ce motiv s-au îmbolnăvit oamenii.

Absolvenții Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului s-au distrat pe cinste, vineri seara, la banchetul organizat la o pensiune de patru stele din oraș, unde au fost invitați și profesorii, notează Monitorul de Suceava, scrie Libertatea.

Duminică și luni dimineață, 40 dintre elevi și profesori au ajuns la spitalul din Gura Humorului, acuzând dureri de stomac, vărsături și grețuri.

Aceștia au fost diagnosticați de medici cu toxiinfecție alimentară, după ce la balul de absolvire au mâncat aperitivul, două feluri de mâncare și tort.

Direcția de Sănătate Publică Suceava a declanșat o anchetă, în urma incidentului. Inspectorii trimiși la fața locului au prelevat probe din mâncare, de pe veselă, de pe fundurile de tăiat, dar au fost recoltate probe și de la angajații unității, arată sursa citată.

De cealaltă poarte, reprezentanții restaurantului în care a fost organizat banchetul susțin că elevilor nu li s-a făcut rău din cauza mâncării servite în local. Unul dintre adolescenți, care își sărbătorea ziua de naștere, a adus la bal un tort pregătit în afara restarantului.

„Noi am avut alte două petreceri vineri seară în restaurantele noastre. S-au servit, în total, 550 de meniuri identice, tocmai de aceea bănuim că a fost vorba de acel tort. Așteptăm rezultatul celor de la DSP, însă în cazul în care se va constata că a fost greșeala restaurantului ne vom asuma asta”, a menționat managerul localului.

Directorul spitalului din Gura Humorului, Corneliu Vieru, a explicat că pacienţii au primit tratament perfuzabil, formele de toxiinfecţii alimentare fiind uşoare şi medii. 340 de persoane au participat, în total, la banchet.

sursa

foto

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA