AcasăActualitateSocialDE LA 1 IANUARIE - Guvernul Cioloș a aprobat creșterea valorii punctului...

DE LA 1 IANUARIE – Guvernul Cioloș a aprobat creșterea valorii punctului de pensie la 917,5 lei

DISTRIBUIȚI

DE LA 1 IANUARIE Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru a anunţat, joi, după ultima şedinţă din istoria Guvernului Cioloș, că Executivul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care valoarea punctului de pensie este majorată de la 871,7 lei până la 917,5 lei.

Pentru anul 2017, valoarea punctului de pensie creşte cu 5,25%, de la 871,7 lei la 917,5 lei, în conformitate cu metodologia prevăzută de Legea pensiilor. Ministrul Dragoş Pîslaru a precizat că măsura se aplică şi pensiilor militare de stat.

Astăzi, în ordonanța de urgență pe care am stabilit-o pe partea legată de alte măsuri fiscal-bugetare, am plăcerea să anunț că în anul 2017 valoarea punctului de pensie se majorează cu 5,25%. Ea va fi 917,5 lei față de valoarea de 871,7 lei și, pe această cale, eliminăm orice fel de dubii cu privire la intențiile acestui Guvern în ceea ce privește sistemul de pensii”, a spus Pîslaru.

Potrivit ministrului Muncii, această majorare de 5,25% se aplică și pensiilor militare de stat.

„Cu această ocazie, creăm predictibilitate pentru cei care sunt pensionari (…), ca să știe de la 1 ianuarie care le va fi pensia”, a precizat Pîslaru.

Totodată, ministrul a dat asigurări că actualul Guvern nu taie salarii și nu anulează sporuri.

„Nu se taie nimic, nu se taie salarii, nu se anulează sporuri, nu se anulează nimic din ceea ce există deja. (…) Acest Guvern nu taie salarii, nu taie sporuri, nu taie lucruri legate de salarizarea în zona publică”, a menționat Pîslaru.

Legea pensiilor prevede ca valoarea punctului de pensie să fie majorată anual cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA