Acasăoameni noiDE INTERES PUBLIC – 31 august, ultima zi în care se poate...

DE INTERES PUBLIC – 31 august, ultima zi în care se poate depune cererea de restituire a taxei auto

DISTRIBUIȚI

DE INTERES PUBLIC   Ziua de 31 august 2018 este ultima zi în care românii mai pot solicita restituirea taxei auto, potrivit unei analize Libertatea. Se restituie toate taxele încasate de către statul român, indiferent de denumirea sub care acestea au activat din 2007. Este vorba de taxa de primă înmatriculare, timbrul de mediu, taxa specială pentru autovehicule sau taxa de poluare, conform Libertatea.ro.

Factura totală pentru statul român se ridică la 1,5 miliarde de euro, sumă ce trebuie restituită celor care au plătit taxa auto timp de 10 ani, din 2007.

Consultanții fiscali recomandă atenție la completarea cererii, astfel încât datele să fie corecte. De asemenea, aceștia avertizează că pot exista diverse situații în care Fiscul ar putea cere documente suplimentare, potrivit sursei citate.

Termenul de 31 august a fost impus anul trecut, după ce România a fost condamnată la Curtea Europeană de Justiție. Instanța europeană a decis că statele Uniunii Europene au dreptul de a introduce taxe, dar că modul de implementare ales de autoritățile române a fost discriminatoriu, pentru că unii contribuabili erau obligați să plătească, în vreme ce alții nu. De asemenea, taxa era în anumite cazuri chiar mai mare decât valoarea mașinii.

 

Sursă info: Libertatea.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA