AcasăAdministrațieDE INTERES PENTRU MARAMUREȘENI - Cabinet de epidemiologie-vaccinologie la Spitalul de Boli...

DE INTERES PENTRU MARAMUREȘENI – Cabinet de epidemiologie-vaccinologie la Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare  

spot_img

DISTRIBUIȚI

DE INTERES PENTRU MARAMUREȘENI  Călătoriile pot oferi experienţe de neuitat, senzaţii unice, dar pot reprezenta o adevărată provocare din punct de vedere al sănătăţii. Maramureşenii, dar şi locuitorii din judeţele limitrofe trebuie să ştie că este indicat să se vaccineze pentru anumite boli cu risc epidemiologic.

Chiar dacă unele boli sunt eradicate în România, în momentul unei călătorii în ţări cu potenţial risc, admnistrarea vaccinurilor este necesară.

„În structura Spitalului de Psihiatrie şi Boli Infecţioase Baia Mare funcţionează din anul 2015 Cabinetul de Epidemiologie-Vaccinologie, unde cei care doresc, se pot adresa pentru a fi vaccinaţi”, declară dr. Sorina Bîrle, managerul spitalului.

Cabinetul asigură vaccinarea, la cerere.

„Pot solicita vaccinarea persoanele care călătoresc în anumite zonde unde endemicitatea unor boli cum ar fi malaria, febra galbenă, febra tifoidă, rabia, Hepatita A, este mare. De asemenea, persoanele care doresc vaccinarea împotriva Hepatitei de tip A şi B, a tetanosului, a infecţiei pneumococice la persoanele splenectomizate, a rubeolei, rujeolei, oreionului sau pentru prevenirea gripei, pot să se adreseze specialiştilor din acest cabinet”, spune dr. Sorina Bîrle.

Persoanele interesate pentru vaccinare trebuie să se adreseze cu minimum şase săptămâni inainte de data călătoriei pentru ca împreună cu medicul specialist să se decidă ce vaccinuri sunt necesare, în funcţie de zona unde se călătoreşte.

Cabinetul de epidemiologie funcţionează zilnic, între orele 8.00 – 15.00. Programarea se poate face telefonic 0262  216 601, 0262 216 602, 0262 211 915.

În urma administrării vaccinurilor se eliberează Carnetul internaţional de vaccinare, care cuprinde toate datele legate de imunizare.

Vaccinurile disponibile în cabinetul de epidemiologie- vaccinologie al spitalului sunt: pentru prevenirea febrei galbene, a febrei tifoide, vaccin antitetanos şi antidifteric, vaccin contra hepatitei A şi B, vaccin pentru prevenirea infecţiilor cu Streptococcus Pneumoniae, pentru prevenirea gripei, pentru prevenirea rabiei şi pentru prevenirea rujeolei, rubeolei, a oreionului şi a varicelei.

VACCINAREA PREVINE BOALA!

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA