AcasăActualitateDE INTERES PENTRU BĂIMĂRENI - Lista proiectelor care urmează să fie finalizate...

DE INTERES PENTRU BĂIMĂRENI – Lista proiectelor care urmează să fie finalizate și a celor aflate în derulare

DISTRIBUIȚI

Primarul Cătălin Cherecheș a făcut publică lista proiectelor de investiții derulate de administrația locală. Este vorba despre cele care urmează să fie recepționate, dar și a celor care încă se află în derulare.

Până la data de 1 octombrie se vor finaliza lucrările la Corpul Vechi al Colegiului de Arte, Grădinița numărul 8 de pe strada Horea, Colonia Pictorilor, dar și la Clubul Phoenix. De asemenea,va fi lansată licitația pentru monitorizarea video, reabilitarea Casei Iancu de Hunedoara, dar și a Pieței Revoluției.

„Demarăm lucrările de achiziție publică pentru continuarea proiectului Câmpul Tineretului, dar și pentru reabilitarea blocului situat la intersecția străzii Vasile Alecsandri cu bulevardul Republicii. Am demarat deja și procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru Ștrandul municipal, investiție gestionată de Clubul Sportiv Minaur Baia Mare. Proiectul va cuprinde două zone, o componentă outdoor și una acoperită, desfășurată pe două nivele, cu zonă de tratament. Până la finalul lunii noiembrie vom finaliza studiul și nu vă ascund că am purtat deja discuții cu cei de la ADR Nord-Vest și au acceptat să introducă proiectul pe lista de investiții cu susținere financiară europeană. Investiția, în valoare de 5 milioane de euro, ar crește latura turistică a zonei vechi a municipiului Baia Mare”, a declarat primarul municipiului Baia Mare.

Baia Mare, primul oraș din România cu transport electric distinct pentru elevi

„Dorim realizarea unui sistem de transport electric cu microbuze și midibus-uri electrice care să opereze pe rute care cuprind grădinițe și unități de învățământ. Alături de șofer, în mijlocul de transport în comun va fi și un adult care va supraveghea copiii”, spune Cătălin Cherecheș.

Restaurarea caselor tradiționale

„În continuarea proiectului prin care dorim înființarea Parcului Natural Firiza, autoritatea locală dorește realizarea unei asociații a municipiului Baia Mare prin care se vor achiziționa casele tradiționale din Ferneziu, Valea Borcutului, Firiza și Blidari, aproximativ 60 de locuințe. Acestea vor fi reabilitate pe fonduri europene și vor fi incluse în circuitul turistic”, a mai spus primarul municipiului Baia Mare.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA