AcasăNews AlertDE INTERES: CUM TE SCAPI DE MOLOZ FĂRĂ SĂ IEI AMENDĂ? |...

DE INTERES: CUM TE SCAPI DE MOLOZ FĂRĂ SĂ IEI AMENDĂ? | Cei ce nu respectă legea și “scapă” de gunoaie după cum le vine sunt pasibili de sancțiuni usturătoare!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Domeniul construcțiilor încă ia amploare de la o zi la alta atât în Maramureș cât și în restul României. Fiind o țară în care dezvoltarea imobiliară încă se află la începuturi, nu doar dezvoltatorii, dar și cetățenii simpli încarcă să ajungă în pas cu lumea prin a înlocui vechiul cu noul. Și nu ne referim la clădiri istorice, ci pur si simplu la case sau blocuri vechi care ajung adesea dărâmate și în locul cărora se ridică noi edificii. Aici intervine una din problemele cu care s-au confruntat și se confruntă cetățenii simpli în general, care din lipsa unei palete mai largi de soluții, ori lipsa de informare, se doscotoroseau de deșeurile rezultate din renovări, construcții sau demolări fiecare după cum considera. Unii chiar alegeau să ridice noi construcții direct peste moloz, ceea ce este, la fel, acum interzis. Nu doar că aceste practici sunt profund dăunătoare mediului înconjurător, dar consecințele legale pentru cei prinși în fapt (sau ulterior) sunt de-a dreptul usturătoare.

În Baia Mare, spre exemplu, chiar și abandonarea ori depozitarea temporară a deșeurilor rezultate din construcții sau demolări, pe domeniul public sau privat al municipiului, aduce amenzi cuprinse între 500 și 1.000 de lei pentru persoanele fizice, și până la 2.000 de lei pentru cele juridice. Însă pentru cei ce aruncă, abandonează sau încearcă să elimine acest tip de deșeuri în afara spațiilor special amenajate, sancțiunile ajung până la 35.000 de lei pentru persoanele fizice și 60.000 de lei pentru cele juridice. Ca un “bonus”, cei prinși transportând ilegal acest tip de deșeuri au toate șansele să rămână fără autoturism/ utilaj, pentru că legea le permite organelor să le confiște.

Sigur, tocmai pentru a evita astfel de situații, în caz de renovare, construire sau demolare, atât persoanele fizice cât și cele juridice sunt obligate să încheie un contract cu o firmă specializată în gestionarea acestora. Aici intervin specialiștii, precum abc-urban.ro
Practic, o dată contactați și solicitați la fața locului, specialiștii din cadrul firmei te scapă de resturile din construcții simplu, rapid, cu respect față de mediul înconjurător și față de lege. Iar costurile sunt mult reduse față de ceea ce ar fi de scos din portofel în cazul unei sancțiuni. Un mare beneficiu îl constitue faptul că abc-urban sunt autorizați de către ANM (Agenția Națională de Mediu) și Ministerul Sănătății pentru colectarea și transportul de deșeuri.

Totuși, există o cantitate deloc neglijabilă de deșeuri care nu au legătură cu molozul, însă pe care lumea tinde să o desconsidere până în momentul în care se trezește cu ea pe cap: mobila veche. Face parte din categoria deșeurilor voluminoase și, la fel ca în cazul celor rezultate în urma construcțiilor, nu sunt lucruri pe care să le poți abandona pur și simplu la orice ghenă ori să le lași în mijlocul drumului. Această necesitate poate fi satisfăcută chiar de către aceeași firmă, în cazul de față abc-urban, și care oferă astfel de servicii de transportare și predare în spații de reciclare a deșeurilor voluminoase.

Ca un rezumat, singura soluție logică, legală și chiar morală în contextul sănătății mediului și a buzunarului este apelarea la specialiști, măcar pentru gestionarea deșeurilor rezultate în urma muncii de șantier. Că pe șantiere în sine avem deja suficienți “Dorei”.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA