AcasăActualitateDE INTERES - Cum poți fi despăgubit dacă ți s-au stricat electricele...

DE INTERES – Cum poți fi despăgubit dacă ți s-au stricat electricele și electronicele din cauza avariei de la rețeaua electrică

DISTRIBUIȚI

O avarie majoră, nemaiîntâlnită în ultimii ani în România, s-a produs ieri, 8 ianuarie, la rețeaua de energie electrică din Nord-Vestul României. Nu mai puțin de 7 județe, printre care și Maramureș, au fost afectate de întreruperea alimentării cu energie electrică și de interferențele din timpul avariei. Fabrici, spitale, instituții de stat au fost afectate de situație, iar mii de consumatori s-au trezit cu aparatele electronice și/sau electrice distruse.

Ce nu știu cei mai mulți dintre consumatorii casnici este că există o posibilitate să fi despăgubiți. Unii dintre furnizorii de energie electrică oferă o asigurare (prin parteneri asiguratori) a bunurilor tocmai pentru astfel de cazuri. Așadar, ar fi bine să vă verificați cât de repede contractele încheiate cu furnizorii pentru a descoperi dacă sunteți sau nu asigurați.

Totodată, acum că liberalizarea pieței de energie electrică ne bate la ușă și fiecare dintre noi putem să ne negociem prețurile pentru energie electrică în cadrul unor noi contracte, ar fi bine să ne gândim și la această asigurarea a bunurilor în contextul în care o astfel de avarie ca cea de ieri se poate repeta.

Care este procedura pentru cei care au bunurile asigurate

În cele mai multe cazuri procedura este una relativ simplă: în primul rând trebuie să aduci la cunoștința furnizorului/ asiguratorului pagubele pe care le-ai suferit, după care va trebui să faci o cerere de constatare a pagubei. Dacă produsul stricat este unul de mici dimensiuni (ex. cuptor cu microunde), cel mai probabil un curier va veni să ți-l ridice de acasă. Dacă produsul stricat este unul de mari dimensiuni, cum ar fi un frigider, un specialist se va prezenta la locul de consum și va efectua constatarea la fața locului.

Constatarea este necesară pentru a se stabili dacă electronicul/ electrocasnicul s-a stricat din cauza problemelor la alimentarea cu energia electrică și nu din alte cauze. După caz, produsul va fi reparat sau înlocuit.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA