Acasă Eveniment DE INTERES - Artiști străini și români vin la Sărbătoarea Castanelor care...

DE INTERES – Artiști străini și români vin la Sărbătoarea Castanelor care are loc în perioada 27 – 29 septembrie 2019

DISTRIBUIȚI

DE INTERES   În perioada 27-29 septembrie 2019, municipiul Baia Mare va fi gazda celei de a XXVII a ediții a Sărbătorii Castanelor, un eveniment de tradiție al municipiului Baia Mare.

De acestă dată evenimentul va avea loc sub egida manifestărilor dedicate obținerii de către muncipiul Baia Mare a titlului de Capitală Europeană a Tineretului în 2022. Consilierii locali au aprobat în ședința din 19 august organizarea evenimentului, după ce primarul Cătălin Cherecheș a avut o serie de discuții cu organizațiile non guvernamentale care se ocupă de acest proiect.

Vom face Sărbătoarea Castanelor sub egida acestui proiect și vom începe prin prezentarea la Bruxelles în 10 – 11 septembrie, prin bunăvoința și cu sprijinul reprezentanței României la Comisia Europenă, a proiectului Baia Mare Capitală Europeană a Tineretului în 2022. Va fi o chestiune care va scoate în evidență proiectul, municipiul Baia Mare dar și tot ceea ce înseamnă efortul pe care l-a făcut autoritatea locală și entitățile civice cu privire la acest proiect. Ulterior vom prezenta municipiul Baia Mare și acest proiect celorlalte trei capitale ale tineretului, pentru ca ulterior să generăm consultările cu tineretul chiar de Sărbătoarea Castanelor, astfel încât ei să înțeleagă acest proiect și să participe la realizarea practică a acestuia. Vom realiza de asemenea și o conferință intitulată Baia-Mare 2030 raportat la stategia de tineret, lucruri care țin de evoluția orașului în raport cu ceea ce însemnă comunitatea tânără a municipiului, pentru că la mijlocul lunii octombrie să fie prezentată strategia de tineret a municipiului Baia Mare, un act oficial, respectiv un argument al candidaturii noastre pentru titlul de Capitală Europenă a Tineretului pe care îl vom depune în fața juriului de la Bruxelles pe 15 noiembrie”, a spus Cătălin Cherecheș primarul municipiului Baia Mare.

 

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA