AcasăNews AlertDE INTERES – Aleșii locali au decis să nu modifice tarifele de...

DE INTERES – Aleșii locali au decis să nu modifice tarifele de salubrizare după finalizarea proiectului de management integrat al deșeurilor în Maramureș

spot_img

DISTRIBUIȚI

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local desfășurată astăzi, 15 februarie, aleșii băimăreni și-au dat acordul pentru documentația care va sta la baza licitației publice organizate în cadrul proiectului de management integrat al deșeurilor în Maramureș care prevede desemnarea unui operator de salubritate. Astfel, potrivit caietului de sarcini propus de Administrația Publică Locală, la nivelul municipiului Baia Mare serviciile de salubrizare vor fi efectuate la standard modern, cu un număr ridicat de mașini. Mai mult, prețul pe care îl vor plăti cetățenii pentru aceste servicii nu va suferi modificări față de cel practicat astăzi.

Odată ce documentația a fost aprobată de consilierii locali, aceasta va fi transmisă către Consiliul Județean Maramureș. Astfel, se va putea demara licitația pentru stabilirea operatorului de salubrizare pentru Zona I la care se adresează proiectul de management integrat al deșeurilor în Maramureș, zonă în care este inclusă și municipiul Baia Mare. În urma documentației aprobate în municipiul Baia Mare vor fi realizate 80 de puncte îngropate de colectare a gunoiului menajer și vor fi reamenajate alte 130 de puncte de colectare.

„Au fost câteva condiții pe care le-am impus. Au fost acceptate. Principala chestiune este legată de modul în care vom oferi cetățenilor prin societatea care preia delegarea un serviciu de salubrizare menajeră de mult mai bună calitate dar să ne asigurăm că presiunea financiară este una nesemnificativă asupra buzunarului cetățenilor. Și lucrul acesta se poate întâmpla dacă nu lăsăm la îndemâna operatorului tarifarea și nici încasarea. Relația va fi municipiu-operator și nu cetățean-operator. Lucrul acesta va face posibilă oferirea unor taxe diferențiate în funcție de venituri, de tipul de gospodărie, de modul în care cetățenii își selectează deșeurile menajere pentru a putea să impulsionăm cetățenii să facă o selectare a deșeurilor încă de acasă”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Cel mai probabil, această taxă va fi plătită de cetățeni odată cu achitarea impozitelor și taxelor locale obligatorii.

Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA