Acasăoameni noiDE CENTENARUL MARII UNIRI - BNR lansează azi monede aniversare de alamă,...

DE CENTENARUL MARII UNIRI – BNR lansează azi monede aniversare de alamă, aur și argint

spot_img

DISTRIBUIȚI

DE CENTENARUL MARII UNIRI  O monedă aniversară la 100 de ani de la Marea Unire este lansată luni de către Banca Națională a României. În afară de aceasta, BNR mai scoate pe piață, tot pentru colecționari, o monedă de aur, ți alta de argint. Moneda marii Uniri este confecționată din alamă.

Moneda din aur are o valoare nominală de 500 lei, formă rotundă, diametru 35 mm, cant neted şi o greutate de 31,103 grame, arată BNR într-un comunicat. Moneda din argint are o valoare nominală de 10 lei, formă rotundă, diametru 37 mm, cant zimţat şi o greutate de 31,103 grame.

Moneda din alamă are o valoare nominală de 50 bani, formă rotundă, diametru 23,75 mm, cant inscripţionat cu „ROMANIA” de două ori, cu steluţă între cele două cuvinte, şi o greutate de 6,1 grame. Moneda din alamă pentru circulaţie are o valoare nominală de 50 bani, formă rotundă, diametru 23,75 mm, cant inscripţionat cu „ROMANIA” de două ori, cu steluţă între cele două cuvinte, şi o greutate de 6,1 grame.
Aversul monedei din aur redă o imagine a Marii Adunări de la Alba Iulia, de la 1 decembrie 1918, inscripţiile în arc de cerc „ROMANIA” şi „MAREA ADUNARE DE LA ALBA IULIA”, valoarea nominală „500 LEI”, stema României şi anul de emisiune „2018”, relatează Agerpres.
Sursă info și foto: Libertatea
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA