AcasăLifestyleDe ce un gazon sintetic este varianta optima pentru amenajarea terenurilor de...

De ce un gazon sintetic este varianta optima pentru amenajarea terenurilor de sport

DISTRIBUIȚI

Gazonul artificial, cunoscut si sub numele de iarba sintetica, este o inovatie versatila care face posibila crearea mediului exterior ideal in orice climat sau cadru. Simuleaza aspectul si performanta ierbii reale, oferind in acelasi timp mai mult control asupra texturii, aspectului si longevitatii terenului.

Astazi, tot mai des intalnim terenuri multisport amenajate cu gazon artificial, si nu degraba. Afla care sunt beneficiile gazonului artificial in cele ce urmeaza.

De ce multi aleg sa opteze pentru o amenajare gazon artificial

Cand vine vorba de un gazon sintetic, care se mandreste cu beneficii multiple, ar fi greu sa gasesti o actualizare care sa adauge la fel de multa valoare terenului. De la terenuri de fotbal universitare la arene de fotbal profesionist, iata cateva dintre cele mai comune motive pentru care facilitatile fac schimbarea:

  • Costuri mai mici de intretinere si utilitati pe termen lung
  • Siguranta si performanta imbunatatite ale jucatorilor
  • Atractie vizuala imbunatatita
  • Obiectivele de venituri specifice pentru terenuri specifice sportului
  • Conditii optime de joc;
  • Utilizarea permanenta a gazonului, indiferent de conditiile meteorologice;
  • Prietenos cu mediul inconjurator: eliminarea consumului de apa, a pesticidelor, a erbicidelor; folosirea cauciucului SBR sau EPDM ca material de umplere;
  • Instalare rapida;
  • Aspect mereu impecabil al terenului de joc, etc.

Care este valabilitatea unui teren acoperit cu iarba sintetica

Astfel, in medie, iarba artificiala este proiectata pentru 5-10 ani de functionare.

Un teren de iarba naturala se poate utiliza aproximativ 400 de ore pe an, in timp ce o organizatie de fotbal cu cinci sau sase echipe are nevoie de minimum 1.500 de ore. Se pare ca la dispozitia unei organizatii ar trebui sa fie cel putin patru terenuri de fotbal de iarba naturala. Putem spune ca, gazonul artificial pentru sport este conceput pentru antrenament intens, astfel incat utilizarea lui este mult mai profitabila decat cea naturala. Acoperirea sintetica este capabila sa reziste la schimbari semnificative de temperatura, datorita carora te poti antrena pe el in orice moment al anului.

Totodata, gazonul artificial necesita mai putina udare pentru a curata si a preveni uscarea fibrelor decat iarba naturala. Gazonul artificial de calitate intermediara sau superioara este mai durabil decat iarba naturala.

De la antrenamentele obisnuite pana la evenimentele scolare recreative, gazonul artificial ofera o distractie completa pentru oricine calca pe teren. Copiii se pot juca in siguranta, sportivii pot practica manevre mai dure si totul este posibil cu un gazon sintetic!

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA