AcasăLifestyleDe ce sunt utilizati anume pilotii forati in lucrarile de fundatii speciale

De ce sunt utilizati anume pilotii forati in lucrarile de fundatii speciale

spot_img

DISTRIBUIȚI

Atunci cand se realizeaza o constructie, ea a re nevoie in primul rand de o fundatie fundatie pe care sa sprijine si pe care sa poata descarca toate incarcarile. Daca terenul este suficient de bun, el va prelua incarcarile si va face ca structura sa reziste de-a lungul timpului pe toata durata de viata a acesteia.

In unele cazuri insa terenul de fundare nu este potrivit sau are caracteristici mixte, care pot face dificila fundarea pe acestea. Practic, daca terenul de fundare nu prezinta o structura compacta, cu particule coezive, care sa lege pamantul, terenul devine aproape imposibil de utilizat. Solutia in aceste cazuri este folosirea unor fundatii speciale.

Rolul elementelor de fundare este de limitare a tasarilor si asigurarii unei deformabilitati reduse a terenului de fundare aferent noilor imobile, si de preluare a incarcarilor generate de suprastructuri, fiind necesara adoptarea unor solutii de fundare adecvate, in conformitate cu caracteristicile amplasamentului si ale cerintelor structurale impuse.

Pentru constructii cu regim variat de inaltime si/sau incarcari insemnate de compresiune si smulgere (desprinderi semnificative de pe terenul de fundare) transmise terenului de fundare, se adopta fundarea indirecta. Sistemul de fundare este alcatuit din radiere de solidarizare din beton armat, fundate indirect pe piloti din beton armat, executati prin forare.

Astfel, fundatiile pe piloti forati  ofera posibilitatea de a realiza un sistem corect de transfer al incarcarilor la teren, bazandu-ne pe recomandarile calculelor si analizelor efectuate prin studiul geotehnic. Inges ofera piloti forati Iasi pentru realizarea fundatiilor, dar si pentru realizarea lucrarilor de stabilizare a terenurilor, a taluzurilor sau a versantilor.

Dupa cum se stie, executia lucrarilor de fundatii speciale necesita nu numai cunostinte speciale legate de mecanica pamantului aplicabile in faza de planificare a proiectelor cat si o experienta aprofundata in predictibilitatea comportamentului pamanturilor in timpul executiei forajelor sub diveresele metode existente.

De aici si denumirea de “speciale” care insosteste termenul de “fundatii”: provocarile din domeniu sunt la fel de complexe ca si utilajele utilizate – provocari pe care noi, ca partener competent si experimentat in tehnologiile de foraj, le imbratisam si le depasim prin solutii inteligente.

Este cunoscut faptul ca durata, costul si calitatea sunt recunoscuti ca factori determinanti ai realizarii unui proiect iar modul in care aceste 3 obiective se pondereaza in combinatia lor reprezinta indicatorul succesului proiectului.

Ce obtii daca apelezi la INGES pentru fundatii speciale:

 

  • Echipament profesional

Pentru ei, intodeauna SIGURANTA este pe primul loc. Motiv pentru care folosesc doar echipamente profesionale.

 

  • Tehnologie moderna

Investitia in tehnologie le-a adus rezultate rapide si cel mai ridicat standard de calitate proiectelor.

 

  • Respectarea deadline-urilor

Inges stie ca timpul inseamna bani, motiv pentru care intodeauna respecta termenele de executie.

 

  • Protejarea mediului

Respecta si protejeaza mediul, folosind doar tehnologii eco-friendly.

Daca si tu ai nevoie de o solutie constructiva eficienta si sigura, apeleza la profesionisti!

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA