AcasăLifestyleDe ce se folosesc rame pentru tablouri și fotografii?

De ce se folosesc rame pentru tablouri și fotografii?

DISTRIBUIȚI

O fotografie sau o pictură poate fi foarte valoroasă prin subiectul pe care îl au. Cu toate astea, nu sunt dăruite niciodată simple, fără ramă.

Încă de la începuturile civilizației, din momentul în care oamenii au început să realizeze opere de artă, ramele au fost prezente. În antichitate (Grecia și Roma), acestea erau realizate din lemn sau metal și aveau rolul de a proteja tablourile și frescele.

În Evul mediu, materialele au început să fie diversificate și ramele au devenit o valoare în sine. Realizate din argint, aur sau lemn, acestea erau sculptate și decorate cu aceeași atenție care li se acordă și tablourilor, nu de puține ori, o pictură fiind mult mai valoroasă tocmai datorită ramei.

În renaștere, ramele au ajuns să fie foarte sofisticate, cu o mulțime de elemente de decor și chiar cu inserarea pietrelor prețioase.

Pe baza istoriei atât de bogate, importanța ramelor este și astăzi una foarte mare. Majoritatea oamenilor nu mai folosesc rame din aur sau rame cu o valoare artistică foarte mare, însă există rame foto deosebite care pot încadra orice poză sau orice pictură și pot aduce oferi o serie de avantaje.

Ramele de astăzi sunt realizate din metal, sticlă, plastic sau lemn și au costuri mult mai mici decât aveau în urmă cu câteva sute de ani.

Care sunt principalele avantaje ale ramelor pentru tablouri și fotografii?

• Protejează fotografia. O ramă bine aleasă ține fotografia departe de zgârieturi, umezeală sau deteriorare din alte cauze;
• Oferă un plus în design. Ramele pot adăuga un plus decorativ fotografiei. Acestea o ajută să se integreze mai bine în încăperea în care își va găsi locul;
• Permit personalizarea. Există foarte mulți oameni care cumpără replici ale unor opere celebre. O variantă prin care le pot personaliza este cu ajutorul ramelor;
• Permit conservarea fotografiei. În general, fotografiile și tablourile sunt dovezi ale unei anumite perioade din istorie. Chiar dacă în prezent nu valorează mare lucru, în viitor s-ar putea să aibă o valoare uriașă. Pentru asta însă, trebuie să fie bine conservate, iar ramele pot crea un mediu perfect pentru asta.

Ce să ai în vedere atunci când cumperi o ramă pentru fotografie?

Dacă vrei să cumperi o ramă pentru fotografie, fie pentru tine, fie pentru a o oferi cadou, este bine să ții cont de mai multe criterii.

1. Dimensiunea! Asigură-te că rama încadrează perfect fotografia, fără a o acoperi și fără a lăsa spații libere.
2. Materialul! Alege un material care să se integreze cât mai bine în încăperea în care va fi folosită rama. Ai de ales între lemn, plastic, sticla sau metal, dar și materiale inedite, cum ar fi piatra și chiar materialele textile.
3. Designul! Unele rame sunt simple, cu aspect minimalist, în timp ce altele te duc cu gândul la ramele din Evul mediu. Deignul, la fel ca materialul, trebuie să fie ales în funcție de încăperea în care va fi folosită rama.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA