AcasăLifestyleDe ce să decorezi interiorul în nuanțe turcoaz: 6 motive

De ce să decorezi interiorul în nuanțe turcoaz: 6 motive

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sursa: pexels.com

În amenajarea dormitorului trebuie să ai în vedere atât aspectul, cât și funcționalitatea și confortul. Dormitorul este un spațiu al relaxării, prin excelență. Patul trebuie să fie confortabil, mobilierul să nu dea o impresie apăsătoare, iar culorile să inspire calm și liniște.

 

Paleta cromatică a dormitorului contribuie mult la aspectul general. Ea influențează modul în care percepem spațiul, luminozitatea și volumele obiectelor. Turcoazul este o culoare potrivită pentru dormitor, dar multe persoane nu știu acest lucru. Există însă multe motive pentru care merită să-l iei în calcul. Descoperă în continuare 6 dintre ele.

 

  1. Arată sofisticat

 

Amenajarea camerei în turcoaz creează impresia de complexitate și bun gust. Dormitorul pare sofisticat și îndrăzneț dacă zugrăvești pereții cu turcoaz. Efectul este mai puternic dacă alegi o nuanță intensă și acoperi și tavanul. Dacă alegi această abordare, atunci trebuie să folosești alte culori pentru restul lucrurilor din dormitor. Reușita este garantată dacă alegi o culoare închisă pentru parchet și nuanțe neutre pentru pat, scaune și alte obiecte.

 

  1. Creează un punct focal reușit

 

Poți folosi turcoazul pentru a crea un punct focal reușit. Tot ce trebuie să faci este să vopsești tavanul cu vopsea turcoaz și pereții cu alb sau alte nuanțe neutre. Pentru a echilibra aspectul camerei, montează un spătar de pat și alege taburete în aceeași nuanță de turcoaz ca a tavanului. O lustră aurie accentuează efectul focal, pentru că atrage atenția și amplifică senzația de armonie și frumos.

 

  1. Se potrivește cu suprafețe texturate

 

Turcoazul arată incredibil pe suprafețe texturate puternic. Fie că alegi o cuvertură de pat cu model sau draperii cu design creativ, turcoazul scoate în evidență liniile ample și amplifică impresia de eleganță. Chiar și un tapet texturat în această culoare poate crea un efect impresionant. Stilul cel mai potrivit pentru o astfel de abordare în amenajare este cel clasic sau retro.

 

  1. Are efecte psihologice pozitive

 

Turcoazul poartă numele pietrei prețioase care are aceeași culoare. Este un amestec de nuanțe, în care predominante sunt albastrul și verdele. Efectul asupra psihicului este pozitiv, de aceea culoarea este potrivită pentru dormitor. Turcoazul inspiră calm, apropiere, deschidere. Radiază liniștea albastrului, vitalitatea verdelui și strălucirea galbenului. În plus, amintește de apele mărilor tropicale, astfel că îți transmite senzația de repaus si detașare specifică vacanțelor exotice.

 

  1. Este adecvată decorurilor bicolore

 

Turcoazul este ideal pentru un design neobișnuit, bicolor. Dispunerea culorilor poate fi alternativă, în dungi sau în jumătăți sau sferturi. Turcoazul face casă bună cu albul. De exemplu, poți zugrăvi pereții cu linii orizontale albe și turcoaz. Efectul creat este complex și transmite atât umor și creativitate, cât și serenitate și luminozitate. Dispunerea în jumătăți se potrivește cuverturilor, paturilor sau pilotelor. Alternarea celor două culori în sferturi se dovedește inspirată și în dormitorul copiilor, atât pentru pat, cât și pentru mobilierul de depozitare și rafturi. Combinația cu roz este perfectă pentru dormitoarele feminine.

 

  1. Arată bine pe peretele accent

 

Orice dormitor ar trebui să aibă un perete accent, pentru ca spațiul să aibă unitate vizuală. De obicei, acesta este peretele la care este așezat spătarul patului. O variantă simplă de amenajare este vopsirea acestui perete în turcoaz și a celorlalte în alte nuanțe, mai puțin intense. Poți apela și la un pictor mural, care să creeze o pictură turcoaz direct pe zid.

 

Există și varianta tablourilor cu cromatică predominant turcoaz. Acestea sunt ideale pentru pereții vopsiți în culori neutre, mai ales dacă le pui rame aurii sau albe. O altă variantă simplă o reprezintă imaginile sau posterele autocolante care se lipesc direct pe zid.

 

Turcoazul poate fi culoarea ideală pentru dormitorul tău. Experimentează cu ea și bucură-te de dormitorul tău confortabil.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA