AcasăLifestyleDe ce să alegi un Ultrabook: TOP 3 motive

De ce să alegi un Ultrabook: TOP 3 motive

spot_img

DISTRIBUIȚI

De ce să alegi un Ultrabook: TOP 3 motive

Numele de Ultrabook a devenit popular în anul 2011, atunci când compania Intel a stabilit o diferență între laptopurile clasice și cele din nouă generație, cele din urmă fiind mai ușoare și mai compacte. Ca un dispozitiv să facă parte din categoria Ultrabook-urilor trebuie să întrunească un set de criterii, precum să fie foarte subțire, sub 23 mm, să fie ușor, să aibă o autonomie ridicată a bateriei și performanțe ridicate.

Așadar, dacă ești în căutarea unui nou dispozitiv și nu știi ce să alegi între un laptop clasic și un Ultrabook, dată care sunt motivele pentru care merită să le alegi pe cel din urmă.

Un Ultrabook poate fi la fel de puternic ca un laptop

În ultimii ani, oferta de Ultrabook-uri performante a devenit vastă și variată, astfel că noile caracteristici au făcut ca multe modele dintre ele să fie mai puternice decât laptopurile. Acestea încorporează microprocesoare și tipuri de procesoare grafice, de ultimă generație, capabile să opereze multi-tasking în regim de consum redus de energie și cu o emisie scăzută de căldură.

De asemenea, multe dintre aceste modele incorporează tehnologia touch screen cu ecrane de rezoluție înaltă, de la 1080 p până la 4K, capabile să reproducă culorile și să le transforme în instrumentele perfecte pentru creatorii de conținut și oamenii care lucrează în design grafic.

Design modern

Ultrabook-ul reprezintă alegerea perfectă pe care o poți face pentru a avea un dispozitiv modern care să arate foarte bine. În realizarea lor se folosesc materiale premium, precum aliaje metalice, plastic și cauciuc de înalta calitate. Pe lângă aspectul deosebit, materialele folosite oferă și o răcire pasivă excelența, ceea ce înseamnă că nu sunt necesare încorporarea de ventilatoare care generează zgomot sau atrag praful.

Un alt avantaj pe care îl oferă Ultrabook-urile și care nu este deloc de neglijat constă în greutatea redusă care se potrivește perfect cu dimensiunile compacte. Aceste două caracteristici oferă marele avantaj al portabilității instrumentului de lucru.

Autonomia bateriei ridicată

Indiferent de modelul ales, de dimensiuni sau de tehnologiile folosite, toate laptopurile au avut întotdeauna o problema reală: autonomia scăzută a bateriei. Ei bine, în ultimii ani, evoluția tehnologiei de fabricație a permis crearea unor microprocesoare mai puternice și mai puțin consumatoare de energie, care dacă sunt incorporate în structura care asigură o răcire pasivă eficientă, favorizează extinderea perioadei de utilizare a laptopului de la o încărcare la altă.

Tehnologia de fabricație a bateriilor pentru laptopuri a cunoscut o considerabilă evoluție. La început se foloseau bateriile de tip AA, apoi au urmat bateriile cu plumb și acid, care au fost și primele acumulatoare reîncărcabile. Acestea erau foarte grele și aveau o autonomie scăzută. A urmat tehnologia Nichel – Cadmiu și Nichel-metal hybrid. Încorporarea tehnologiei Li-Ion a permis subțierea laptopurilor, oferind totodată cea mai eficientă formă de stocare a energiei, cu cele mai mici pierderi de energie, iar viitorul va aparține cu siguranță tehnologiei Li-Polimer.

Astfel, Ultrabook-ul este o alegere ideală dacă ai nevoie de un device versatil, puternic, portabil și performant.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA