AcasăEvenimentDe ce le este frică, nu scapă! Cadrele didactice se pregătesc de...

De ce le este frică, nu scapă! Cadrele didactice se pregătesc de grevă generală

DISTRIBUIȚI

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) îşi consultă membrii de sindicat în această săptămână pentru declanşarea grevei generale din 23 ianurie. Sindicaliștii sunt nemulţumiţi că în 2012 nu se acordă nicio majorare salarială pentru salariaţii din educaţie și că aceștia nu îşi pot recupera tăierile de 25%.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de eşalonarea plăţii sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială, până în anul 2016, de prorogarea, până la data de 1 ianuarie 2013, a alocării, pentru finanţarea învăţământului a minimum șase procente din Produsul Intern Brut al anului respectiv, a declarat, marţi, pentru Mediafax, secretarul general al FSLI, maramureșeanul Liviu Marian Pop. FSLI nu mai vrea totodată repetarea practicii de asumare a răspunderii guvernamentale, pe proiectele de legi esenţiale, ca de exemplu Legea educaţiei naţionale, Legea de modificare şi completare a Codului muncii, Legea dialogului social, Legea privind sistemul unitar de pensii publice, Legea cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

„Am trimis adresă în teritoriu liderilor noştri şi până vineri vom avea rezultatele finale ale acestei consultări. Cel mai probabil vom declanşa greva generală din 23 ianuarie, oamenii s-au săturat, au un nivel de viaţă din ce în ce mai scăzut”, a spus Pop. Confederaţiile sindicale reprezentative au anunţat, marţi, că nu participă la reuniunea Consiliului Naţional Tripartit de Dialog Social, nefiind dispuse să reia dialogul în condiţiile în care nu există o ordine de zi, iar problemele ridicate de sindicalişti referitoare la dialogul social nu sunt rezolvate.

G. Ciascai

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA