AcasăLifestyleDe ce este recomandat să apelezi la un psiholog, în special în...

De ce este recomandat să apelezi la un psiholog, în special în pandemie?

spot_img

DISTRIBUIȚI

Problemele survenite în realitatea marcată de evenimente şi restricţii datorate fulminantei evoluţii a virusului covid, marchează dezechilibre pe toate planurile. Astfel, omul este presat de tot felul de acţiuni, mai puţin îmbucurătoare: distanţare faţă de semeni, tranziţii suprasolicitante la muncă sau acasă, stres informaţional, grija faţă de aspecte impuse de autorităţi şi aşa mai departe. În contextul acestei realităţi schimbătoare, puţine sunt persoanele care reuşesc să identifice anumite tipuri de deviaţii resimțibile în organism ca fiind dăunătoare  şi să apeleze la un psiholog pentru vindecare. Cu toate aceste, un spectru larg de simptome care nu mai pot fi tolerate la nivel mental  sunt plasate în sfera de interconectare cu ajutor de specialitate. Toate problemele se nasc în mintea noastră, provenind din surse de conexiune deformate, credinţe false sau percepţii eronate.

Ce influenţă are cadranul distanţării sociale asupra psihicului

Distanţarea socială plasează omul într-o continuă stare de grijă, atenţia acestuia fiind captată de  respectarea unor norme impuse, cum sunt: păstrarea distanţei, purtarea corectă a măştii, spălat şi dezinfectat periodic, evitarea zonelor aglomerate, evitarea deplasărilor. Practic, tot ce ţine de interconectare cu lumea înconjurătoare suferă o modificare de amplitudine care transmite organismului uman o agitaţie interioară incontrolabilă. Gândurile sunt permanent concentrate pe griji şi atenţie şi nu mai pot fi controlate nici măcar în liniştea spaţiului locativ sau în timpul repaosului nocturn. Fie că e vorba de echilibrul interior, relaţiile cu familia sau conflicte de muncă, cadrul simptomatologic resimţit ne îngreunează capacitatea de a lua decizii, de a accepta anumite lucruri aşa cum sunt, de a purta resentimente, şi astfel ajungem într-un impas greu de traversat.

Ce stări resimţite conturează necesitatea apelării la un psiholog

Apelează la un psiholog, dacă manifeşti cu preponderenţă ridicată  mai multe simptome dintre cele prezentate mai jos:

–          atacuri de panică;

–          tensiuni şi griji;

–          stare de nemulţumire constantă;

–          irascibilitate crescută;

–          conflicte interne degenerative;

–          stare de letargie;

–          lipsa poftei de mâncare;

–          emoţii negative;

–          ataşamente iluzorii;

–          alte suferinţe derivate din acestea.

Dacă privim felul în care am fost construiţi şi modul cum funcţionăm, observăm că mintea noastră prezintă un întreg program uşor influenţabil despre cum ar trebui să fie viaţa şi cum se manifestă ea de fapt. Suferinţa interioară provoacă o stare de disconfort continuă, manifestată prin agitaţie, insomnie, palpitaţii, teamă şi aşa mai departe. În acest caz este necesar să căutăm ajutor de specialitate în cabinetul psihologului, pentru a ne ajuta să regăsim starea de echilibru.

Cum se desfăşoară terapia în cabinetul psihologului

În funcţie de tulburarea psihică la care este supus pacientul, psihologul expune un plan de terapie specializat. Ca parte din procesul de vindecare, psihologul ascultă, studiază şi interpretează starea prin prisma resentimentelor transmise de acesta. Analiză completă a stării mentale urmăreşte atât expunerea verbală, gestica, mimică, expresivitate, cât şi comportamentul propriu-zis al persoanei care solicită ajutor. Tratamentul elaborat pentru obţinerea echilibrului psihic întruneşte o îmbinare de tehnici şi practici adecvate, urmărind permanent ce progrese sunt înregistrate şi ce necesităţi mai sunt de acoperit. Întreaga procedură acoperă o perioadă de timp de refacere a stării de bine, fiind deosebit de important ca pacientul să înţeleagă şi să accepte succesiunea şedinţelor de terapie cu interes desăvârşit.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA