AcasăLifestyleDe ce este importantă deparazitarea periodică pentru animalele de companie?

De ce este importantă deparazitarea periodică pentru animalele de companie?

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: Pexels.com / Imaginea poate fi descărcată de aici.

 

Chiar dacă nu vrem să admitem, majoritatea animalelor de companie au o obșinuință dezvoltată instinctual de a mirosi, linge sau mânca orice le iese în cale, inclusiv deșeuri, fecalele altor animale și alte obiecte infectate care pot dezechilibra sistemul microbian. Realitatea este că, oricât de mult îți răsfeți animalul de companie cu iubire și mâncare de calitate, șansele acestuia de a purta viermișori sunt foarte mari.

 

Din păcate, doar două tipuri de viermi pot fi observate cu ochiul liber atunci când examinezi fecalele prietenului tău blănos. În același timp unele infestări cu viermi nu prezintă nici un simptom care să semnaleze o problemă majoră și dacă nu sunt identificate și tratate corespunzător, acestea pot fi chiar mortale. Din această cauză, deparazitarea periodică și examinarea veterinară regulată sunt la fel de importante ca orice alt aspect din viața animalului tău de companie, cum ar fi un regim alimentar sănătos și activitatea fizică zilnică.

Ce este deparazitarea internă și de ce este importantă?

Deparazitarea internă se referă la un proces de îndepărtare a viermilor din stomacul animalului de companie, dar este considerată și o măsură de prevenție. Este un proces periodic care trebuie respectat cu strictețe de către părinții de cățeluși și pisici pentru a menține sănătatea acestora. Dacă știi că nu poți ajunge la timp la medicul veterinar pentru deparazitările periodice, poți să iei o măsură de prevenție utilizând produsele antiparazitare pentru câini și pisici.

 

Deparazitarea în general este importantă pentru sănătatea prietenului tău blănos. Atunci când acesta poartă un anumit tip de viermi în organism, apar și alte probleme de sănătate, precum pierderea apetitului și spiritului de joacă, probleme ale pielii, dar și alte afecțiuni care se pot agrava. Astfel, cu cât viermii dispar mai repede și mai devreme, cu atât animalul tău de companie va fi din nou sănătos.

Când ar trebui să mergi la deparazitare?

Vizitele la medicul veterinar pentru deparazitare ar trebui realizate în funcție de vârsta animalului tău de companie, de sensibilitatea acestuia la dezvoltarea alergiilor și infecțiilor de orice tip, dar și de stilul de viață. De exemplu, cățelușii și pisoiașii cu vârsta de până la 3 luni, ar trebui deparazitați odată la 2 săptămâni deoarece pot contracta viermi prin laptele matern și sunt mult mai vulnerabili la infestările cu viermi. Pentru intervalul 3 – 6 luni, este indicată deparazitarea lunară. Animalele de companie care au trecut peste ciclul de viață de 6 luni au nevoie de deparazitări interne și externe odată la 3 luni.

 

Animalele de companie care stau mult în natură și cu care obișnuiești să mergi în excursii prin pădure sau pe munte sunt considerate cu risc ridicat pentru infestările cu viermi deoarece acestea obișnuiesc să se apropie de animalele moarte din natură sau de diferite tipuri de insecte. Tot în categoria animalelor de companie cu risc ridicat de a purta viermișori se califică și cele care au un regim alimentar bazat pe mâncarea crudă (carne, legume, oase etc.). Pentru aceste scenarii, este indicată deparazitarea lunară.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA