AcasăEvenimentDe ce este importanta colectarea selectiva a deseurilor

De ce este importanta colectarea selectiva a deseurilor

spot_img

DISTRIBUIȚI

Colectarea deseurilor nu este doar o responsabilitate a primariilor sau a statului, ci a fiecaruia dintre noi. Pana la urma noi tram in comunitate, in locurile pe care le iubim, asa ca trebuie sa avem grija de mediul incanjurator. Iar colectarea selectiva a deseurilor este un prim pas.

Nu conteaza ca vorbim de colectarea selectiva a deseurilor in locul in care traim sau unde calatorim. Pana la urma acest proces sau aceasta educatie trebuie sa fie parte din noi. Nu suntem cei care pot schimba mediul inconjurator si, mai mult, noi putem fi puterea exemplului pentru cei din jur. Nu avem nicio scuza ca sa nu tratam acest subiect cu o importanta deosebita.

Poate te intrebi „de ce este important sa colectam selectiv deseurile”? Ei bine, sunt extrem de multe motive. Insa eu o sa le mentionez pe cele mai importante.

Primul ar fi ca nu o sa schimbi aspectiul mediului. Cred ca tuturor nu ne place sa vedem gunoaie in jurul nostru. Instinctul este sa urmezi turma, adica sa arunci unde au aruncat si ceilalti. Insa acest lucru nu va schimba lumea. Trebuie ca tu sa fi prima schimbare, exemplul pozitiv pentru ceilalti oameni. Pana la urma, tie iti place sa vezi gunoaie in jurul tau? Daca o sa le arunci si tu peste tot, asa o sa faca si ceilalti.

In al doilea rand boli si infectii. Aceste deseuri, mai ales daca nu sunt reciclate selectiv, sunt adevarate focare de infectie. Gunoaiele se depoziteaza in jurul caselor, blocurilor. Dar tot aici traiesc si copii nostrii. Foarte usor se pot raspandii boli si infectii. Iar pentru un simplu gest de a arunca deseurile acolo unde trebuie, poti sa ajuti comunitatea in care traiesti si chiar pe copii tai.

In al treilea rand…de ce sa nu o faci? Care ar fi motivele sa nu reciclezi deseurile selectiv?Doar trebuie sa separi gunoaiele in fucntie de locurile special amenajate. De ce sa arunci resturile pe jos? Nu cred ca faci acest lucru in casa ta. Iar casa noastra este Pamantul, si prin urmare trebuie sa avem grija de el.

Colectarea selectiva a deseurilor inseamna colectarea deseurilor in containere special amenajate, diferite si marcate pentru diverse categorii de deseuri care urmeaza a fi transportate la centrele de reciclare. Pe langa faptul ca tu ai grija de mediul inconjurator, reciclarea selectiva reprezinta un proces de reutilizare a deseurilor, asta in scopul transformarii lor pentru a fi reutilizate, insa fara a folosi materii prime noi. In acest fel se reduce consumul de energie necesar procesarii materiilor prime. Prin urmare nu consumam resursele pe care ni le ofera mediul inconjurator.

Colectarea si reciclarea selectiva sunt solutii la indemana, usor de aplicat, dar care sunt extrem de eficiente pe termen lung. Ina cest fel putem sa traim mai sanatos, si sa avem grija de mediul inconjurator in care traim.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA