spot_img
AcasăActualitateSocialDE CAPUL LOR - Unităţile private de învăţământ nu dau socoteală nimănui

DE CAPUL LOR – Unităţile private de învăţământ nu dau socoteală nimănui

DISTRIBUIȚI

Unităţile de învăţământ private nu dau socoteală nimănui şi astfel se ajunge la situaţii în care cei mici sunt agresaţi şi bruscaţi, la fel cum s-a întâmplat la una dintre grădiniţele din Bucureşti. O astfel de situaţie se poate repeta oriunde în ţară, inclusiv în Maramureş şi asta din cauza legii lacunare care permite unităţilor de învăţământ autorizate să funcţioneze fără a da socoteală Inspectoratului Școlar.

“Unităţile de învăţământ particulare care au primit autorizarea de funcţionare nu sunt obligate să prezinte Inspectoratului Școlar, ordin. Deci nu există nicăieri stipulat că ei trebuie să vină la Inspectoratul Școlar să prezinte ordinul de ministru prin care ei au obţinut autorizarea de încredre, iniţial şi pe urmă acreditarea, astfel încât şi la Bucureşti a fost aceeaşi problemă. Nu au cum să ştie dacă ei, ca unitate de învăţământ autorizată, nu prezintă Inspectoratului Școlar documentele de autorizare, deci nu au cum”, a declarat Simona Cătană, şef Compartiment reţea şcolară şi plan şcolarizare din cadrul ISJ Maramureş.

Din fericire, în Maramureş, deşi funcţionează câteva astfel de grădiniţe, nu au fost raportate cazuri de abuzuri.

“Noi, la Maramureş, nu am avut astfel de cazuri şi sperăm să nu avem. Practic, acele unităţi şcolare au multă libertate şi mai ales la Bucureşti vă daţi seama cum au funcţionat. Ei nu s-au prezentat la Inspectoratul Școlar, Inspectoratul Școlar nu avea de unde să ştie că acolo este o unitate de învăţământ”, a mai adăugat reprezentantul ISJ Maramureş.

La începutul lunii martie, Guvernul a modificat modul de bugetare al acestor unităţi de învăţământ astfel că, în cel mai scurt timp probabil, va fi schimbată şi legislaţia, care le va permite inspectorilor şcolari să intre în instituţii pentru controale. (foto arhiva)

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA