Acasăsinucidere maramuresDE ACORD - Japonezii aprobă să i se permită împăratului să...

DE ACORD – Japonezii aprobă să i se permită împăratului să abdice

spot_img

DISTRIBUIȚI

DE ACORD. Aproape 90% din japonezi sunt în favoarea modificării cadrului legislativ, pentru a permite abdicarea împăratului Akihito, pe care acesta a sugerat luni că și-o dorește. Legislația actuală, în speță Legea Casei Imperiale, nu permite abdicarea, precizează AFP. Împăratul a indicat că nu agreează alternativa – un sistem de regență, care este deja prevăzut de lege.

La cinci zile după mesajul video al împăratului, difuzat luni, rezultatele unui sondaj efectuat în perioada 9-11 august pe un eșantion de aproape 1000 de persoane arată că numai 4% dintre japonezi se opun să i se acorde împăratului posibilitatea de a abdica, și numai 6% nu se pronunță. Subiectul este însă considerat atât de delicat, încât dezbaterile ar putea dura câțiva ani, au avertizat unii experți, potrivit AFP.

Akihito a afirmat în mesajul său că se teme că la 82 de ani nu mai poate să-și asume pe deplin funcția de „simbol a poporului și al unității națiunii”. Akihito a devenit împărat la moartea tatălui său, Hirohito, în 1989.

Sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA