AcasăActualitateDE 18 ORI - CSM Știința Baia Mare a învins Steaua și...

DE 18 ORI – CSM Știința Baia Mare a învins Steaua și s-a calificat în finala Cupei României

spot_img

DISTRIBUIȚI

DE 18 ORI De mai bine de patru decenii meciurile C.S.M.Știința Baia Mare – C.S.A.Steaua București suscitată interesul iubitorilor rugby-ului din România cu atât mai mult cu cât în ultimul deceniu în finalele Cupei României nu au ajuns decât trei echipe; C.S.M.Știința Baia Mare, C.S.A.Steaua respectiv Timișoara Saracens (perdanta acestei stagiuni).

Prima repriză este una controlată în mare parte de vicecampioana României, cea care va și deschide scorul în minutul 11 prin fijianul Taniela Maravunawasawasa.

Datorită terenului îmbibat cu apă odată cu trecerea timpului jocul ambelor formații are de suferit. Acest lucru este resimțt într-o mai mare măsură de băieții noștri care sunt mult mai combinativi pe faza de atac în timp ce militarii preferă o apărare avansată și extrem de agresivă.

Însă și așa uvertura de 32 de ani din lotul nostru recidivează, ducând scorul la 6-0 minutul 28. La prima acțiune consistentă a militarilor consemnată în minutul 35 asistăm la o răsturnare a scorului Eseria Vueti profită de o superioritate pe flancul stâng culcând balonul în terenul de țintă advers. Uvertura Ionel Melinte transformă și oaspeții preiau conducerea scor 7-6.

În secundele de prelungire ale primei reprize, Taniela Maravunawasawasa continuă să aibă un procentaj de sută la sută la loviturile de penalitate, și astfel zimbri intră la cabine cu avantaj de două puncte, scor 9-7.

Eliminarea temporară a închizătorului stelist Eseria Vueti, consemnatăîn startul reprizei secunde, minutul 44, nu aduce neapărat un avantaj formației gazdă, care în minutul 55 este foarte aproape de a pierde pentru a doua oară avanajul pe tabela de marcaj. Soarta partidei avea să se decidă odată cu molul de margine câștigat de băimăreni, mol finalizat cu eseu semnat de gruzinul Bidzina Shamkaradze minutul 69. Taniela Maravunawaswasa transformă cu mult calm, și astfel ecartul echipei noastre se mărește la nouă puncte, scor 16-7.

Până la final militarii încearcă prin orice mijloace să spargă apărarea bămăreană însă nimic nu mai poate schimba numele celei de-a doua finaliste a Cupei României ediția 2017-2018, care va juca pentru a 18-a oară cu trofeul pe masă.

Din ambele formaţii au lipsit jucătorii convocaţi la echipa naţională pentru meciul de duminică împotriva Georgiei, din ultima etapă a REIC 2018, ”zimbrii” având astfel 3 absenţi, Steaua 4.

În finala programată pe 24 martie, CSM Ştiinţa Baia Mare, vicecampioană naţională, va juca împotriva celor de la CSM Bucureşti, ”tigrii” învingând vineri, în prima semifinală, pe Timişoara Saracens, campioana României şi deţinătoarea trofeului, cu 27-22.

C.S..Știința Baia Mare – C.S.A.Steaua București 16-7 (9-7)

Cupa României Semifinale

Sâmbătă 17 martie 2018 ora 11.00

Arena Zimbrilor Baia Mare

Arbitrii: Robert Andrei Diaconescu (Constanța), Emanuel Gorodea (Iași), Ciprian Costache (Iași)

Observator: Clement Nemesniciuc (Iași)

Arbitrul nr 4: Cristian Stoica (Baia Mare)

Comisar citare: Mihai Laurențiu Irimia (București)

Cartonașe galbene: Mihai Dico (72) / Eseria Vueti (44)

C.S.M.Știința Baia Mare: 15.Ionuț Botezatu, 14.Adrian Apostol, 13.Alexandru Bucur, 12.Michael Doneghan, 11.Mihai Lămboiu, 10.Taniela Maravunawasawasa,, 9.Bidzina Shamkaradze-cpt, 1.Silviu Suciu, 2.Iuri Natriashvili, 3.Waisea Nailago, 4.Florian Roșu, 5.Marius Dănilă, 6.Feofaaki Holoia, 7.Sean Morrell, 8.Răzvan Ailenei

Rezerve: 16.Florin Bârdașu, 17.Paul Rusu, 18.Domițian Mureșan, 19.Mihai Dico, 20.Alexandru Țiglă, 21.Jonathan Bredell, 22.George Oprea, 23.Mihai Matei

Antrenori: George Sava, Vasile Lucaci

C.S.A.Steaua București: 15.Alexandru Porojan, 14.Dennis Perju, 13.Robert Dascălu, 12.Claudiu Ioniță, 11.Eduard Bencea, 10.Ionel Melinte, 9.Grigoraș Diaconescu-cpt, 1.Nicolae Nere, 2.Cristi Pană, 3.Vlad Bădălicescu, 4.Alexandru Grigore, 5.Bogdan Doroftei, 6.Damian Strătilă, 7.Marian Soană, 8.Eseria Vueti

Rezerve: 16.Tudor Butnaru, 17.Marius Lungu, 18.Andrei Florescu, 19.Mikheil Archuashvili, 20.Julien Bartoli, 21.Tudor Boldor, 22.Andrei Pașalan, 23.Ciprian Lucaci

Antrenori: Dănuț Dumbravă, Marcel Mihalache

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA