AcasăAlteleEconomicDAU NĂVALĂ ÎN ȚARĂ – Din ce în ce mai multe corporații...

DAU NĂVALĂ ÎN ȚARĂ – Din ce în ce mai multe corporații străine vin în România

spot_img

DISTRIBUIȚI

DAU NĂVALĂ ÎN ȚARĂ  Companiile private din Bucureşti au închiriat sedii în suprafaţă totală de 97.300 mp în primul trimestru al acestui an, timp în care dezvoltatorii imobiliari au construit doar 9.550 mp noi, potrivit datelor brokerilor Knight Frank România.

La o chirie medie de 14 euro/mp/lună, proprietarii acestor spaţii încasează anual circa 16,8 mil. euro.

Interesant este faptul că suprafaţa medie pentru care chiriaşii au optat în aceste trei luni a crescut de la 1.800 mp, cât era în perioada similară a anului trecut, la 2.400 mp, acum. Totuşi, mai bine de jumătate din cele 41 de tranzacţii de închiriere consemnate în acest prim trimestru au fost realizate de companii care şi-au renegociat sau reînnoit contractele, în special în industriile IT şi auto. Cel mai mare contract reînnoit a fost semnat pentru o suprafaţă de 20.000 mp în Pipera, iar următoarele două au fost de 10.300 mp în zona Calea Floreasca – Barbu Văcărescu, respectiv 10.000 mp în Piaţa Presei Libere.

De altfel, zona Calea Floreasca – Barbu Văcărescu a fost liderul cererilor cu 30% din totalul primului trimestru din an.

„Piaţa continuă tendinţa ascendentă după un 2016 record, chiar dacă nu vom avea la fel de multe livrări. Este interesant de urmărit ce se va întâmpla în centru şi Pipera, unde a fost şi cea mai mare tranzacţie din acest an, până acum”, spune Horaţiu Florescu, Chairman & CEO Knight Frank România, companie care a intermediat închirierea a 31.000 mp de birouri în primul trimestru.

În perioada analizată au fost finalizate doar două clădiri de birouri mici, Aviatorilor 8A şi Dorobanţilor 33, care au împreună 9.550 mp. Suprafaţa are o pondere de 5% din spaţiile de birouri pe care compania preconizează că văr însuma peste 190.000 mp până la final de an.

Peste 50% din livrările preconizate pentru 2017 se vor face în centru-vest, fiind urmat cu 30% de zona Dimitrie-Pompeiu, dar se observă o activitate din ce în ce mai sporită şi în centru.

 

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA