Acasăoameni noiDATE OFICIALE – Două milioane dintre românii cu carduri de sănătate nu...

DATE OFICIALE – Două milioane dintre românii cu carduri de sănătate nu le-au folosit niciodată

DISTRIBUIȚI

DATE OFICIALE  Casa Națională de Asigurări de Sănătate a emis peste jumătate de milion de carduri naționale de sănătate în 2017. Aproximativ 14,5 milioane de români au în prezent carduri de sănătate, dar aproape două milioane dintre aceștia nu le-au folosit niciodată de când le-au primit.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate început distribuirea a 386.000 de carduri care au fost tipărite şi personalizate în săptămânile precedente, beneficiari fiind asiguraţii care nu au primit acest document electronic până în prezent. Noile carduri se adaugă altor 124.000 care au fost emise şi transmise către beneficiari pentru înlocuirea documentelor pierdute, deteriorate sau furate. În total, în acest an au fost emise 510.000 de carduri naţionale de sănătate, a anunțat CNAS. Aproximativ 14,5 milioane de persoane au carduri naționale de sănătate, dar aproape două milioane nu le-au folosit niciodată de când le-au primit.

CNAS va continua să emită carduri de sănătate pentru persoanele asigurate care nu au primit de acest document până în prezent. De asemenea, cei care au carduri de cinci ani vor primi, din 2018, noi astfel de documente electronice.

Cardul de sănătate se activează la orice furnizor de servicii medicale – cabinet de medicină primară, spital, ambulatoriu, laborator – la care asiguratul va apela prima dată după primirea cardului. Nu este necesar ca asiguratul să meargă special la medic pentru activarea cardului.

Operaţiunea de activare durează maximum 30 de secunde şi constă în înlocuirea codului pin iniţial al cardului (000) cu un cod pin din patru cifre ales de asigurat, pe care acesta nu trebuie să îl divulge.

Odată activat, cardul de sănătate va fi prezentat ori de câte ori asiguratul apelează la furnizorii de servicii medicale sau farmaceutice. Furnizorul va introduce cardul în cititor, iar asiguratul va tasta codul pin. Instant, aplicaţia cardului va afişa un mesaj în care va informa furnizorul dacă posesorul cardului este asigurat sau nu.

Citește continuarea, AICI.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA