spot_img
AcasăEvenimentDARURI DIN SUFLET - Poliţiştii maramureşeni au dus daruri pentru bătrânii instituţionalizaţi...

DARURI DIN SUFLET – Poliţiştii maramureşeni au dus daruri pentru bătrânii instituţionalizaţi la Poienile de Sub Munte

DISTRIBUIȚI

foto: IPJ Maramureş

Cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun, poliţiştii maramureşeni s-au gândit la cei singuri pe lume şi au rămas în grija statului. Astfel, ieri, 20 decembrie, o echipă de colindători ai I.P.J. Maramureş, a efectuat o vizită la Centrul de îngrijire şi asistenţă din Poienile de sub Munte. Poliţiştii nu s-au dus cu mâna goală, ci cu pachete de Crăciun, cozonaci şi încălţăminte, pentru fiecare dintre cele 138 de persoane instituţionalizate în centru.

Delegaţia IPJ Maramureş a fost impresionată de primirea făcută de persoanele din centru, care se bucură, rareori, de vizite şi care au pregătit un mic spectacol de colinde. Majoritatea celor instituţionalizaţi în acest centru sunt în vârstă, sunt singuri şi au fost culeşi de pe drumuri pentru a avea un adăpost, hrană iar pentru unii, un sfârşit al vieţii în demnitate. Nu mai au pe nimeni pe această lume, doar personalul de specialitate, care pe lângă datoria de a le oferi îngrijire medicală şi asistenţă socială, încearcă să umple şi golul din aceste suflete, mai acut de sărbători.  40 dintre ei, se află imobilizaţi pe pat, locul unde au fost vizitaţi de către poliţişti şi de unde au desfăcut cu mâinile tremurânde pachetul de Crăciun.

Mulţi dintre instituţionalizaţii din centru au dizabilităţi mentale uşoare dar fiecare persoană, are o poveste a vieţii extrem de interesantă. Poveşti ale unor bunici care mu mai au nepoţi să le spună… Poliţiştii au fost impresionaţi de această vizită şi, din inimă, le-au urat, atât bătrânilor din centru, cât şi personalului care se ocupă de ei, Sărbători frumoase şi Sănătate multă!

Căci, aşa cum spune şi un colind românesc, nu uita, când eşti voios, române să fii bun!

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA