AcasăActualitateSocialDaniel Barbu, ministrul Culturii, in vizita in Maramures (VIDEO)

Daniel Barbu, ministrul Culturii, in vizita in Maramures (VIDEO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

Aflat într-o vizită în Maramureș, ministrul Culturii Daniel Barbu s-a întâlnit azi cu reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureș, dar și cu primarii și cu presa din județ. 
Principalele probleme discutate au vizat obiectivele de interes cultural din județ, starea lor și pașii care trebuie urmați în vederea reabilitarii, dar și legislația în domeniul cultural, al patrimoniului și al construcțiilor.
Într-o conferință de presă, ministrul a dat asigurări că, în urma demersurilor făcute de Ministerul Culturii, din toamna acestui an, Cinematograful Minerul din Baia Mare va trece în administrarea municipalității. Însoțit de deputatul Mircea Dolha și de directorul Direcției pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Maramureș, Ioan Marchiș, ministrul a vizitat o serie de obiective care se dorește a fi cuprinse în programe de reabilitare printre care: Casa Memorială Gheorghe Pop de Băsești, biserici din Maramureșul istoric, monumentul de la Moisei, Castelul Pocol – Baia Mare, Castelul Teleki – Coltău și cetatea de la Remetea Chioarului.
S-a discutat mult despre necesitatea schimbării legilor care guvernează disciplina în construcții, mai ales raportat la satul românesc tradițional. Se intenționează elaborarea unui Cod al patrimoniului, din toamna acestui an.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA