spot_img
AcasăEvenimentSportDacă vrei cu adevărat, poți! Sorin Oprescu are soluții salvatoare pentru echipa...

Dacă vrei cu adevărat, poți! Sorin Oprescu are soluții salvatoare pentru echipa Oltchim!

DISTRIBUIȚI

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, miercuri, că intenţionează să identifice formula juridică prin care Clubul Sportiv Municipal Bucureşti să preia şi să asigure bugetul echipei de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea, astfel încât formaţia să poată participe în Liga Campionilor. Subiectul a fost discutat în şedinţa de miercuri a Guvernului, la care a participat şi primarul general.

„Vreau să găsesc forma juridică de a face parte din CSM, clubul primăriei, de a putea să finanţez pregătirea lor, pentru a nu fi excluse după aceea”, a spus Oprescu, aflat la sediul Guvernului.

Oprescu a arătat că echipa feminină de handbal avea de la combinatul Oltchim un buget anual de circa un milion de euro, dintr-un total de 7-8,5 milioane euro, şi a asigurat că suma respectivă va fi asigurată tot de către sponsorii actuali ai echipei.

Handbalistele de la Oltchim vor juca în continuare la Râmnicu Vâlcea, dar vor purta şi însemnele Primăriei Capitalei. „Vor juca şi de sub drapelul primăriei, aşa e frumos”, a spus Oprescu.

Acesta a declarat că va asigura şi un nou autocar pentru echipă, deoarece cel vechi a fost deteriorat.

„Singurul lucru pe care o să-l fac de urgenţă este să le fac cadou – treaba mea din ce bani, nu din buget – un autobuz, că l-au spart aseară, au dat cu pietre”, a spus Oprescu.

Clubul Sportiv Municipal Bucureşti este instituţie publică de interes local a municipiului Bucureşti. Clubul are emblema oraşului Bucureşti, în ramura handbal existând doar o echipă de băieţi.

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că situaţia campioanei României, Oltchim Râmnicu Vâlcea, confruntată cu probleme financiare, este gravă şi a făcut un memoriu către ANST şi către primul ministru, solicitând sprijin pentru formaţia feminină.

Preşedintele FRH cere, în memoriu, ca viitorul proprietar al combinatului Oltchim să aibă în contractul de privatizare o clauză prin care să fie obligat la finanţarea echipei de handbal.

Fostul director general al SC Oltchim, Constantin Roibu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că situaţia de la campioana României la handbal feminin este extrem de dificilă, precizând că dacă nu va exista bugetul necesar, formaţia vâlceană nu va începe Liga Campionilor, nemaifiind susţinută financiar de combinat.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA