AcasăLifestyleSănatateDACĂ PARLAMENTUL VOTEAZĂ... - Salariile medicilor se vor dubla de la 1...

DACĂ PARLAMENTUL VOTEAZĂ… – Salariile medicilor se vor dubla de la 1 iulie 2017

spot_img

DISTRIBUIȚI

DACĂ PARLAMENTUL VOTEAZĂ LEGEA SALARIZĂRII Liberalul Eugen Nicolăescu, fost ministru al Sănătății, a declarat, sâmbătă, la Craiova, în cadrul unei întâlniri electorale, că salariile tuturor categoriilor de medici se vor dubla de la 1 iulie 2017.

DACĂ PARLAMENTUL VOTEAZĂ LEGEA SALARIZĂRII  Asta dacă viitorul Parlament va vota legea salarizării unitare pe care PNL a solicitat Ministerului Muncii să o elaboreze până la 10 – 15 decembrie.

Nicolăescu a afirmat că, potrivit acestei legi, tot la 1 iulie, vor crește cu 20% salariile personalului medical, altul decât medicii, după care, anual, vor spori cu 20% până la dublare.

„Conform legii salarizării, cu bugetul pe care îl vom construi pentru 2017, facem ce ne-am propus prin programul de guvernare: dublarea salariilor tuturor categoriilor de medici cu 1 iulie 2017, conform legii salarizării unitare și a legii bugetului, creșterea cu 20%, tot cu 1 iulie 2017, a salariilor personalului medical, altul decât medicii, iar anual să crească cu 20% până la dublare.

Așa vom construi legea salarizării unitare, iar calculele econometrice pe care le-am făcut ne dau posibilitate de sustenabilitate”, a spus Nicolăescu, potrivit Agerpres.

El a precizat că PNL i-a cerut ministrului Muncii să vină, până la 10 — 15 decembrie, cu legea salarizării unitare care să fie depusă în Parlament, urmând ca noul Legislativ, în măsura în care dorește, în luna ianuarie să o dezbată cu prioritate și să devină bază pentru bugetul anului 2017.

„Potrivit legii finanțelor publice, în anii în care sunt alegeri, Guvernul nu este obligat să vină în Parlament până la 15 noiembrie cu legea bugetului. (…) Guvernul probabil se va instala undeva între 20 și 28 decembrie, deci undeva între 20 și 28 ianuarie ar trebui să vină cu bugetul ca să respecte legea.

Deci, până la acea dată, ar trebui să avem legea salarizării unitare aprobată de Parlament ca Guvernul să țină cont de prevederile ei când vine cu bugetul în Parlament”, a explicat Eugen Nicolăescu.

Fostul ministru al Sănătății a afirmat că bugetul pentru sănătate și învățământ trebuie să ajungă la 6% din PIB în cinci ani.

„Trebuie să fim realiști și să facem promisiuni sigure, certe, mai puțin spectaculoase, despre care avem garanția că se vor rezolva, câte 0,6 puncte procentuale pe an în medie din PIB, pentru că în funcție de creșterea economică putem crește sau scădea acest procent, dar să îl închidem la cinci ani pe 6% din PIB.

citeşte şi GHEORGHE ȘIMON (PSD): ”Guvernul Cioloş a dus creșterea economică doar în buzunarele marilor companii străine”

Creșterea dată de Guvern prin Ordonanța 20 este o creștere de corecții mai degrabă, nu toate se rezolvă, dar combinată cu creșterea la circa 80 — 90% a plății gărzilor înseamnă o a doua corecție care cel puțin pentru un an de zile ar putea micșora presiunea pe buget”, a susținut Nicolăescu.

sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA