AcasăMARAMURESUL ISTORICDacă nu-l trimitem noi în altă parte! Extremistul Csibi Barna spune "La...

Dacă nu-l trimitem noi în altă parte! Extremistul Csibi Barna spune „La revedere, România!”

spot_img

DISTRIBUIȚI

Ungurul care a spânzurat o păpuşă cu chipul lui Avram Iancu în piaţa publică face iar scandal. Csibi Barna a participat la un miting pentru susţinerea autonomiei Ţinutului Secuiesc desfăşurat la Sfântu Gheorghe. Mesajul pe care l-a transmis Barna la manifestare a fost „La revedere, România!”
„La revedere România!” – acesta a fost mesajul lui Csibi Barna scris o pancardă. Extremistul a participat la un miting pentru autonomia Ţinutului Secuiesc. Mitingul, organizat în faţa Prefecturii Covasna, a început cu un concert al formaţiei „Transylvania”.
Organizatorii susţin că la miting au participat peste trei mii de persoane, însă jandarmii au declarat că în faţa Prefecturii Covasna din Sfântu Gheorghe au fost prezenţi sub o mie de oameni.
Manifestanţii au arborat steaguri secuieşti şi au avut pancarte cu inscripţii precum: „Autonomie Ţinutului Secuiesc” şi „Să piară Trianonul”.
Csibi Barna a explicat că nu vrea să plece din ţară, dar că acolo este Ţinutul Secuiesc şi nu România. Acesta a vorbit doar în maghiară.
Mitingul a fost organizat de Partidul Popular Maghiar din Transilvania. Şi reprezentanţii celorlalte partidelor maghiare, UDMR şi Partidul Civic Maghiar, au participat la miting. La manifestaţie au participat unguri din trei judeţe: Mureş, Harghita şi Covasna, în total, aproape 1.000 de oameni. Ei au cântat imnuri şi au afişat harta Ungariei mari.
Mitingul a durat aproximativ două ore. La miting a participat şi europarlamentarul László Tőkés.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA