AcasăMARAMURESUL ISTORICDacă n-a fost expulzat la timp! Csibi Barna, călăul lui Avram Iancu,...

Dacă n-a fost expulzat la timp! Csibi Barna, călăul lui Avram Iancu, a protestat din nou!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Csibi Barna, harghiteanul care l-a „spânzurat” în mod simbolic pe Avram Iancu, a protestat, marţi, într-o piaţă din Miercurea Ciuc, faţă de suspendarea aplicării HG privind UMF Târgu Mureş, el având panouri pe care scria „Apartheid”, „De aceea nu le trebuie medici maghiari pentru că vor să dispărem”.

Csibi Barna, harghiteanul care l-a „spânzurat” în mod simbolic, în luna martie a anului trecut, pe Avram Iancu, a protestat paşnic, marţi, în baza unei autorizaţii primite de la Primăria Miercurea Ciuc, în piaţa Majlath Guzstav Karoly din centrul municipiului, faţă de suspendarea aplicării Hotărârii de Guvern privind înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş.
El a amplasat, în mijlocul arterei pietonale, trei panouri inscripţionate în limba maghiară cu mesajul „Apartheid”, „De aceea nu le trebuie medici maghiari pentru că vor să dispărem” şi „Unde este UMF din Târgu Mureş, unde este secţia maghiară?”.

„Protestez faţă de situaţia nefavorabilă, ridicolă de la UMF Târgu Mureş. Statul a ajuns în această situaţie patetică, ridicolă, încât mai bine îşi schimbă Guvernul decât să îşi respecte legea proprie, să nu vorbim de cele internaţionale. Fac referire şi la legile internaţionale, în asta are o încadrare clară, este fapt de Apartheid”, a spus Csibi Barna.
Întrebat dacă este de părere că medicii din zonă ar trebui să vorbească şi limba română, Csibi Barna a declarat: „Eu sunt secui şi nu mă interesează de restul”. (foto> roncea.ro)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA