AcasăEvenimentCUTREMURATOR: Povestea unui supravietuitor, ofiterul criminalist Darius Perhaita (VIDEO)

CUTREMURATOR: Povestea unui supravietuitor, ofiterul criminalist Darius Perhaita (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

Nu vede. E prizonierul propriului trup. Si-al unor amintiri cumplite. Va spun povestea unuia dintre ofiterii criminalisti raniti acum un an, intr-o explozie cumplita, la Sighetu Marmatiei. Stringea probe dupa o prima deflagratie, cand si el, si colegii lui, au fost surprinsi de o a doua.

Va fi bine. In basme asa e. Darius si Anca si-o spun in fiecare zi. Chiar daca povestea lor s-a transformat in tragedie, la un moment dat, ultimul capitol nu a fost inca scris. Iar un erou, asa cum e Darius, nu se da batut niciodata. “Vad de obicei umbre si vad altii cum ar fi o ceata foarte deasa, de foarte aproape Daca e lumina buna, vad si culorile aprinse, aprinse”, marturiseste barbatul.

Un an de intuneric. Un an de cand Darius a devenit prizonierul propriului trup. Pe 19 februarie 2012, in mijlocul noptii, explozia unei conducte de gaze distruge un club din centrul orasului Sighetu Marmatiei. Mai multe tinere sunt ranite. Dimineata, la prima ora, un grup de anchetatori soseste la locul exploziei. Printre ei, politistul criminalist Darius Perhaita. Aproape de pranz, pe cand nici nu incheiasera cercetarile, are loc o a doua explozie. Desi se banuia de la inceput o scurgere de gaze, nimeni nu inchisese alimentarea. Inca 10 raniti. Printre ei, Darius Perhaita. Nu-si aminteste multe de-atunci. Trei luni aproape a stat in coma. Medicii nu credeau ca o sa scape. “Mi-au dat doua grefe de piele mama, sotia mea, un cumnat si trei colegi, carora le multumesc din suflet”, a mai spus Darius.

Insa focul i-a luat vederea, i-a luat mainile, i-a luat picioarele. Nervii si muschii i-au fost atat de afectati de flacari, incat abia paseste. Abia vede, abia merge, dar spera. Cand simte ca nu mai poate, e acolo sotia, care ii aduce mereu un zambet pe chipul brazdat de cicatrici.

In Germania, Darius ar putea fi tratat. N-are insa banii necesari. Procesul inca se judeca, iar pana la despagubiri e cale lunga. Pe Darius, il pot ajuta doar oamenii cu suflet.

Contul bancar in lei

RO96RNCB0286105095100001 PERHAITA LUCICA , BCR – B-DUL Regina Elisabeta, nr.5, sector 3, Bucuresti, Romania – SUCURSALA TUNARI

Contul bancar in euro

RO69RNCB0286105095100002 PERHAITA LUCICA, BCR – B-DUL Regina Elisabeta, nr.5, sector 3, Bucuresti, Romania – SUCURSALA TUNARI.

SURSA: Antena 1 – Observator 19.00

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA