spot_img
AcasăEvenimentCUTREMUR ÎN PDL – Procurorii DNA spun că o parte din șpaga...

CUTREMUR ÎN PDL – Procurorii DNA spun că o parte din șpaga dată în Afacerea Microsoft a ajuns în conturile partidului

DISTRIBUIȚI

Direcția Națională Anticorupție lovește puternic în Partidul Democrat Liberal, după ce procurorii precizează într-un referat că o parte din spaga dată în acest dosar ar fi ajuns în conturile partidului. De asemenea, în referatul procurorilor apare și numele lui Emil Boc. Elena Udrea şi Emil Boc l-au susţinut pe ministrul Gabriel Sandu pentru promovarea unei hotărârii de guvern şi alocarea bugetului necesar în vederea achiziţionării de licenţe IT (dosarul Microsoft), se arată în referatul procurorilor DNA prin care au cerut arestarea preventivă a Elenei Udrea.

De asemenea, procurorii susţin că beneficiari ai sumelor de bani din plăţile efectuate în baza contractului sunt printre alţii şi Sandu Gabriel, Cocoş Dorin şi Partidul Democrat Liberal, care a beneficiat de plata unor materiale electorale prin intermediul fostului ministru Sandu Gabriel, potrivit româniatv.net.

„Inculpatul Cocoș Dorin a pretins și primit de la (…) și (…) suma de 9.000.000 de euro pentru ca prin intermediul inculpatei Udrea Elena Gabriela – ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, membru al Guvernului, și vicepreședinte PDL, să asigure firmelor susținute de (…) încheierea și derularea contractului de licențiere Microsoft. (…) Din probatoriul testimonial rezultă că pentru promovarea hotărârii de guvern nr. 460/2009 și alocarea bugetului necesar, inculpatul Gabriel Sandu a beneficiat de susținerea ministrului Udrea Elena Gabriela, a primului ministru (…) și a lui (…).”, se arată în referatul DNA.

De asemenea, procurorii susţin că „inculpatul Sandu Gabriel – ministru al Comunicaţiilor la data respectivă, a procedat la realizarea procedurii de achiziţie şi la încheierea contractului de licenţiere ca urmare a presiunilor exercitate de UDREA ELENA GABRIELA – în calitate membru al Guvernului şi vicepreşedinte PDL, precum şi ca urmare a presiunilor exercitate de alte persoane din conducerea partidului”.

„Din probatoriul testimonial rezultă că pentru promovarea hotărârii de guvern nr. 460/2009 şi alocarea bugetului necesar, inculpatul Gabriel Sandu a beneficiat de susţinerea ministrului Udrea Elena Gabriela, a primului ministru (….) şi a lui (….)„, se arată în referatul procurorilor DNA în dosarul Microsoft. În perioada mai sus menţionată, premier al României era Emil Boc.

Procurorii susţin în referat că „beneficiari ai sumelor de bani din plăţile efectuate în baza contractului sunt printre alţii inculpatul Sandu Gabriel, inculpatul Cocoş Dorin şi Partidul Democrat Liberal care a beneficiat de plata unor materiale electorale prin intermediul inculpatului Sandu Gabriel„.

Potrivit România TV, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Roberta  Anastase si Gheorghe Stefan, toți sunt menționați in referatul procurorilor anticorupție. Aceștia ar fi acuzați că l-au sprijinit pe Gabriel Sandu sa semneze acele licențe.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA