AcasăLifestyle Curte în stil minimalist: 5 reguli de aur

 Curte în stil minimalist: 5 reguli de aur

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: https://www.rawpixel.com/image/1211331/relaxing-outdoor-space-with-couch

 

Dacă ai o curte mică sau ești prea ocupat pentru a aloca mult timp întreținerii ei, stilul minimalist este foarte potrivit atunci când vine vorba de amenajarea acestui spațiu. Există o percepție eronată conform căreia acest stil este unul sărăcăcios, însă realitatea este cu totul alta. De fapt, minimalismul pune accent pe simplitate și ordine, eliminând elementele care nu sunt strict necesare. Așadar o curte în stil minimalist are un aspect aerisit, cu suficient spațiu de mișcare și toate dotările care nu trebuie să lipsească din acest spațiu.

Pentru a ajunge la un astfel de rezultat, trebuie să ții cont de anumite reguli de amenajare, pe care ți le prezentăm în rândurile de mai jos.

 

Folosește doar culori deschise

Simplitatea este sugerată și cu ajutorul paletei cromatice, iar în acest sens, culorile deschise, în tonuri neutre, sunt esențiale. Albul, griul, bejul și cremul sugerează cel mai bine simplitatea, astfel că acestea trebuie să fie culorile dominante. Totodată, culorile deschise au capacitatea de spori luminozitatea și de a face ca spațiul să fie mai generos și mai primitor.

Așadar, mobilierul de exterior, gardurile pavajul și fațada casei trebuie să fie în culori deschise, fără modele sau alte elemente decorative.

 

Montează pavaj cât mai simplu și rezistent

Pavajul trebuie să se încadreze în aceeași notă de simplitate, așa că pentru amenajarea acestuia se folosesc materiale nepretențioase, ușor de montat și cu o durată de viață cât mai lungă. Pavelele și dalele din beton întrunesc toate aceste calități, având avantajul că sunt disponibile și într-o gamă foarte variată de modele. În cazul de față, îți recomandăm pavajul nordic în stil minimalist, perfect adaptat acestui stil. Plăcile au forme geometrice simple, cu suprafață netedă, și sunt disponibile în multe tonuri deschise, dar și în variante de negru, pentru delimitarea spațiilor pavate.

 

Nu exagera cu mobilierul de exterior

Curtea trebuie să servească și ca spațiu de relaxare, prin urmare poți amenaja o terasă sau câteva bănci și o măsuță amplasate la umbră. Și în acest caz, mobilierul trebuie să se reducă la strictul necesar, evitând folosirea pieselor de care nu ai neapărată nevoie. De exemplu, nu este recomandat să amplasezi bănci pe toate laturile curții, ci doar în spațiul destinat relaxării. De asemenea dacă ai amenajat o bucătărie de vară, grătarul trebuie să fie încorporat acesteia, nicidecum construit în altă zonă a grădinii.

 

Apelează la elemente multifuncționale

Atunci când amenajezi un spațiu în stil minimalist, este mai eficient să folosești un obiect care are mai multe utilizări decât două elemente, fiecare cu întrebuințarea sa. Spre exemplu, în zona de relaxare, poți folosi scaune cu balansoar în locul celor clasice, iar în locul băncilor obișnuite poți monta bănci suspendate care pot fi folosite și pe post de leagăn.

De asemenea, stâlpii de iluminat pot avea un design mai special care să îi transforme și în elemente decorative, iar niște căsuțe montate în copaci pot servi și ca hrănitoare pentru păsări.

 

Plantează vegetație în straturi

Vegetația este un alt element important în amenajarea oricărei curți, iar în cazul stilului minimalist, aceasta are anumite particularități. În primul rând nu este recomandată vegetația luxuriantă sau florile multicolore care să inunde grădina. În schimb gazonul, tufele, arbuștii și copacii izolați se potrivesc perfect stilului minimalist. Trebuie menținută o ordine și în ceea ce privește plantele, iar cea mai bună ideea pentru a ajunge la acest rezultat, este plantarea acestora în straturi. Astfel, plantele mai înalte vor fi plantate pe laturi, continuând cu cele mai mici, în plan din ce în ce mai apropiat.

 

Acestea sunt regulile principale care guvernează stilul minimalist de amenajare a unei curți, iar respectarea lor te va ajuta să obții rezultatul dorit.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA