AcasăAlteleEconomicCURS VALUTAR - Euro, la maximul ultimelor trei luni

CURS VALUTAR – Euro, la maximul ultimelor trei luni

DISTRIBUIȚI

CURS VALUTAR Moneda naţională a continuat să piardă teren în faţa monedei unice europene, pentru a cincea zi consecutiv.

CURS VALUTAR Banca Naţională a României a publicat un curs de 4 lei şi 51 de bani, cel mai ridicat nivel din ultimele trei luni.

Leul s-a depreciat şi în raport cu celelalte valute importante. Astfel, cotaţia dolarului american a urcat la 4 lei şi 4 bani, iar francul elveţian a ajuns la 4 lei şi 12 bani.

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat luni un curs de referinţă de 4,5175 lei, în creştere cu peste 2 bani (0,5%) faţă de nivelul precedent şi nivel maxim din 7 iulie, evoluţie contrară tendinţei regionale, în special ca urmare a discuţiilor legate de conversia în lei a creditelor în franci elveţieni, spun analiştii.

Vineri, BNR a afişat un curs de referinţă de 4,4949 lei/euro.

Comparativ cu prima zi a săptămânii trecute, când euro a fost cotat cu 4,4484 lei, moneda naţională a pierdut 1,5% din valoare în faţa euro.

Deprecierea leului din ultima zi a fost generată în primul rând de conjunctura internă, în special de îngrijorările legate de legea conversiei creditelor în franci elveţieni, o decizie fiind posibilă chiar săptămâna aceasta.

citește și SCUMPIRI – Prețurile apartamentelor cresc iarăşi

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a apreciat uşor, de la 4,0411 lei la 4,0436 lei, nou nivel maxim din 27 iulie.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Cursul francului elveţian a urcat cu peste 1 ban, la 4,1265 lei.

sursa

foto

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA