Acasă Administrație CURG RECLAMAŢIILE - Sesizările privind cornurile distribuite de SC Rosario Pan SRL...

CURG RECLAMAŢIILE – Sesizările privind cornurile distribuite de SC Rosario Pan SRL continuă să fie adresate CJ Maramureș

DISTRIBUIȚI

CURG RECLAMAŢIILE  Marți, 21 noiembrie, în cabinetul președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a fost convocată, de către Instituția Prefectului, o şedință operativă cu comisia constituită la nivelul județului, privind problema cornurilor distribuite în școli de firma Rosario Pan SRL.

Au participat toți membrii numiți prin Ordin al prefectului, precum și reprezentanții Consiliului Județean Maramureș, respectiv vicepreședintele George Moldovan, secretarul județului, Aurica Todoran, dar și șefii serviciilor și direcțiilor implicați direct în contractul de atribuire a distribuirii cornurilor în Maramureș.

Ședința a fost convocată datorită faptului că atât în cursul zilei de luni, 20 noiembrie, cât și marți, 21 noiembrie, sesizările au continuat să vină pe loturile trei și patru de distribuție a cornului, loturi câștigate de Rosario Pan SRL.

În cursul săptămânii trecute, în cele patru zile de distribuție, la Consiliul Județean au fost înregistrate 12 sesizări de la școli care au arătat că au refuzat să preia cornurile societății producătoare.

În același interval, la Inspectoratul Școlar Județean Maramureș – instituție reprezentată la ședință prin inspectorul general adjunct Ciprian Cucuiat și ing. Elisabeta Kramarik – au fost înregistrate 34 de sesizări de la școlile din Maramureș.

Membrii comisiei au fost informați și cu privire la aceste sesizări, precum și despre explicațiile oferite de societatea producătoare, care a invocat lipsa personalului și deficiențe la cuptoare.

Au avut loc discuții privind consecințele care le implică rezilierea contractului cu SC Rosario, iar datele oferite arată că procedura de licitație pentru a contracta o nouă firmă ar dura aproximativ două săptămâni.

Reprezentanții DSP au propus ca, înaintea unei următoare licitații, societățile participante să fie verificate la sediul instituțiilor, pentru ca astfel de probleme să nu mai existe.

În același timp vor fi verificate și celelalte societăți care distribuie cornurile pe loturile 1, 2 și 5, dar și firma care distribuie laptele la nivelul județului, deși în aceste situații nu a fost înregistrată, încă, nicio sesizare.

Gabriel Zetea a solicitat ca în cursul zilei de miercuri, 22 noiembrie, societatea Rosario să fie verificată și de Direcția de Sănătate Publică Maramureș, datorită faptului că, în continuare, școlile reclamă faptul că produsele care ajung la unitățile de învățământ sunt neconforme.

În același timp, prefectul județului, Vasile Moldovan a cerut ca toate instituțiile care fac parte din această comisie să efectueze, în zilele următoare, controale amănunțite la societatea Rosario Pan SRL.

De asemenea, la propunerea președintelui Consiliului Județean, Gabriel Zetea, Instituția Prefectului va trimite corpul de control atât la sediul societății, cât și la școlile reclamante, pentru a ridica produsele care nu corespund din punct de vedere calitativ și cantitativ și care, ulterior, vor fi depuse în laboratoare specializate pentru a fi prelevate probe.

Comisia se va reîntâlni, până la finalul săptămânii, într-o nouă ședință, în cadrul căreia se va lua o decizie clară în privința societății Rosario Pan SRL.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

BAIA MARE: CLIPUL ZILEI – Șoferiță de dubă cu volan pe dreapta și numere de SM, la plimbare pe contrasens

Imagini surprinzătoare filmate în trafic azi, în zona Buclă din municipiul Baia Mare. O șoferiță ce conducea o autoutilitară cu volan pe dreapta și...

PNL își începe mandatul 2020 – 2024 la Consiliul Județean Maramureș printr-o ședință ilegală

Peneliștii maramureșeni se dovedesc a fi ”vrednici” urmași ai lui Mircea Man&co, pentru că prima ședință a noului Consiliu Județean Maramureș din mandatul 2020...

GALELE UFT 9 – Băimăreanul Rogoz Ionuț va lupta pentru centura de CAMPION, cu cei mai buni luptători din țară

Luptătorul de MMA și antrenorul băimărean Rogoz Ionuț și-a anunțat oficial participarea la următoarea ediție a celei mai urmărite gale de MMA din țară....

LACRIMI ȘI DURERE – Violonistul băimărean Fabian Ghișe a fost condus pe ultimul drum. Doliu în Ansamblul Folcloric Național Transilvania

Violonistul băimărean Fabian Ghișe, decedat zilele trecute în apartamentul în care locuia, a fost condus ieri pe ultimul drum de către familie, prieteni și...

EPISCOPIA A FĂCUT ANUNȚUL – Cum se va desfășura Luminația în cimitirele din Maramureș

Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului a annunțat, printr-un comunicat de presă, cum se va desfășura Luminația din acest an. Mai exact, Episcopia...