spot_img
AcasăLifestyleCuratenie generala: 4 pași de urmat pentru o casa lună

Curatenie generala: 4 pași de urmat pentru o casa lună

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/SnKfmC1I9fU

 

Realizarea curățeniei generale implică un volum mare de muncă, dispus pe etape de lucru. Pentru a realiza rapid și eficient curățenia generală este nevoie să respecți câteva etape, așa că îți prezentăm pașii de îi ai de parcurs.

Pasul 1. Curăță casa pe porțiuni

De cele mai multe ori timpul nu ne este prieten atunci când vine vorba despre curățenie. Din acest motiv, în loc să jonglezi între camere, în încercarea de a face curat, ar trebui să te echipezi cu mănuși de nitril, cu lavete și substanțe de curățat și să organizezi fiecare cameră în parte.

 

Este recomandat să începi cu zona dormitoarelor, tocmai pentru că acolo nivelul de trafic este restrâns, astfel încât treptat să te retragi spre zonele cu mai mult trafic, care vor avea nevoie de o grijă sporită.

 

În zona dormitoarelor va trebui să te ocupi de curățarea geamurilor, de ștergerea prafului de pe zona pereților, de curățarea pardoselilor și bineînțeles de aerisirea lenjeriilor, aspirararea pernelor și saltelei.

Pasul 2. Curăță bucătăriile începând cu hota

Bucătăria este un spațiu unde curățenia este imperios necesară, de vreme ce aici se desfășoară procesele zilnice de preparare a hranei. Astfel, pe lângă curățenia zilnică pe care o faci pentru a păstra un mediu cât mai igienic, în cadrul curățeniei generale va trebui să incluzi curățarea hotei și a filtrului acesteia, curățarea plitelor sau a aragazului, curățarea meselor și a spațiilor de preparare a mesei și bineînțeles curățarea temeinică a geamurilor și a tâmplăriei.

 

Atenție la substanțele pe care le folosești în bucătărie, deoarece acestea pot afecta suprafețele sau îți pot afecta mâinile, iar în plus unele dintre ele pot lăsa reziduuri pe suprafețele pe care pregătești hrana.

Pasul 3. Curăță baia, cu toate elementele sale de utilare

Chiar dacă baia este un spațiu pe care îl cureți zilnic, în timpul curățeniei generale este recomandat să insiști pe zonele mai puțin utilizate. Curăță toate elementele de utilare, folosind produsele potrivite, dar și pereții, pardoselile, glafurile, ușile și cabina de duș.

 

Folosește produse de curățare speciale pentru fiecare tip de acoperire în parte. Astfel, dacă ai baia placată cu piatră naturală, ar trebui să folosești un produs de curățare specific și chiar să ai în vedere ceruirea, impregnarea și impermeabilizarea.

 

Pe de altă parte, dacă ai optat pentru o suprafață caldă, așa cum este vinilul modular, va trebui să folosești produse speciale pentru linoleum. Alege un produs de curățare blândă pentru parchet și un detergent special pentru sticlă.

Pasul 4. Curățarea holului

Holul este cea mai tranzitată zonă, așa că aici va trebui să acorzi o atenție specială mai ales pardoselilor. Igienizează de asemenea cuierele, pantofarele și curăță covoarele.

Reguli de realizare a igienei

Indiferent de camera pe care o cureți sau de substanțele folosite, este important să ai în vedere și câteva reguli generale de protecție, care te vizează direct pe tine.

 

  • Folosește mănuși de protecție, mai ales dacă mâinile tale intră în contact cu lavete impregnate sau cu diferite substanțe de curățare
  • Folosește o vizieră dacă alegi substanțe aplicabile prin pulverizare
  • Nu fuma și nu lucra cu substanțe inflamabile în apropiere de flacără deschisă
  • Igienizează corect, fără a atinge cu substanțele nepotrivite și alte zone
  • Aerisește foarte bine casa în timpul curățeniei generale, pentru ca vaporii emiși de anumite substanțe să nu te afecteze.

 

Aceste câteva reguli de protecție ar trebui să te ajute să realizezi o curățenie generală care să îți lase casa lună, dar care să te și ajute să îți protejezi sănătatea. Igienizarea caselor este un proces normal, iar dacă vrei o curățenie generală rapidă, ar trebui să ai în vedere curățarea zilnică a spațiilor, astfel încât să nu fie nevoie să insiști foarte mult asupra suprafețelor.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA