AcasăLifestyleCurățarea covoarelor acasă sau la spălătorie: 4 aspecte importante

Curățarea covoarelor acasă sau la spălătorie: 4 aspecte importante

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/child-wearing-socks-standing-between-person-s-feet-3394192/

 

Poate că ai covoare în fiecare încăpere din casă și vrei să le menții cât mai curate, indiferent de sezon. Din fericire, aceste articole care înfrumusețează locuința pot fi curățate la domiciliu, cu ajutorul produselor potrivite, dar și la spălătoria profesională, unde le poți lăsa în grija specialiștilor.

 

Unde să cureți covoarele: acasă sau la spălătorie? Iată care sunt aspectele de care să ții cont, pentru fiecare situație în parte.

Poți curăța covorul acasă pentru a-i întreține aspectul

Cu siguranță nu alergi la o spălătorie de îndată ce observi că ai un covor prăfuit sau cu pete minore, care se îndepărtează cu ușurință. Din acest motiv este esențial să te ocupi de întreținerea și curățarea frecventă a covoarelor din locuință, care pot deveni surse de praf, responsabile cu apariția alergiilor.

 

Ai nevoie de un aspirator performant, pe care să-l folosești de fiecare dată când este necesar. Nu aspira superficial, pentru că trebuie să elimini cât mai multe dintre particulele de praf și murdărie. Pentru o eficiență mai mare, aspiră ambele părți ale covorului. Acesta poate fi curățat la domiciliu și de pete, care se pot îndepărta cu o cârpă umedă și moale și un detergent special destinat covoarelor.

Alege o spălătorie profesională dacă ai covoare delicate

Dacă te bucuri de covoare din lână, piele, iută sau mătase, probabil ai observat că nu se curăță atât de ușor. Deși sunt modele cu un aspect estetic plăcut, sunt mai pretențioase când vine vorba de îngrijire și curățare.

 

În acest caz, poți alege o curățătorie de covoare din sectorul 1, unde profesioniștii au grijă de accesoriile tale în funcție de material, fără să le deterioreze. Mai mult, spălătoria profesională este o variantă optimă atunci când te confrunți cu pete dificile, care nu ies rapid, cu apă și detergent.

Există metode utile de a curăța covoarele acasă

În cazul în care vrei să te ocupi de curățarea covoarelor la domiciliu și nu ai detergenți speciali, nu te ingrjiora. Există o serie de metode care îți vin în ajutor și nu dăunează covorului, atât timp cât nu se specifică altfel pe eticheta accesoriului tău.

 

De exemplu, din gama produselor pe care le poți găsi în casă, se numără oțetul, bicarbonatul de sodiu sau alcoolul etilic. Dacă le folosești cu precauție, poți îndepărta eficient petele, pentru o curățare regulată.

Curățarea covoarelor la spălătorie te ajută să economisești timp

Nu ai timp să te ocupi de curățarea covoarelor din locuință, nu-ți face plăcere sau pur și simplu nu te pricepi? În prezent, poți găsi spălătorii de calitate, care se ocupă în detaliu de obiectele tale preferate.

În plus, spre deosebire de procedurile de la domiciliu, cele de la o spălătorie profesională se împart în mai multe etape. Procesul de spălare nu se realizează manual. Se începe cu desprăfuirea, iar covoarele sunt spălate cu detergenți speciali. Aici, covoarele se usucă corect, prin centrifugare și pot fi parfumate.

 

Covorul este finisat suplimentar, sunt îndepărtate scamele și îți este livrat la domiciliu, la adresa menționată. Sună profesioniștii de la o spălătorie pentru covoare și dacă te confrunți cu pete care se încăpățânează să nu iasă.

 

Deși poți spăla întotdeauna covoarele acasă, mai ales dacă beneficiezi de loc suficient pentru uscare și depozitare, nu ezita să apelezi la spălătorii, de fiecare dată când ai nevoie. Fie că vrei să elimini mirosurile neplăcute sau nu-ți ajunge timpul, specialiștii îți vin mereu în ajutor, pentru accesorii ca noi.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA