AcasăEvenimentCURĂȚĂ CE MURDĂRESC ALȚII - 1.150 de voluntari băimăreni au răspuns pozitiv...

CURĂȚĂ CE MURDĂRESC ALȚII – 1.150 de voluntari băimăreni au răspuns pozitiv proiectului ”Let’s Do It, România!”

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 16 mai 2015, cu începere de la ora 8.00, în fața Casei Tineretului din municipiul Baia Mare s-a dat startul proiectului ”Let’s Do It, România!, Let’s Do it Baia Mare! Deși este cel mai mare proiect de implicare socială organizat până în prezent în România, anul acesta, la nivel naţional, doar Maramureșul și Timișul au ales să continuea acțiunea care îşi propune curăţarea mormanelor de gunoaie într-o singură zi.

Organizator al evenimentului judeţean a fost Nature’s Guardian, președinte Miradona Balog. În  Baia Mare, la iniţiativa primarului Cătălin Cherecheş și sub coordonarea Gărzii Ecologice a Primăriei municipiului, condusă de Silvia Pop, s-au identificat punctele de ecologizare. S-a intervenit, astfel, în zona Barajului, la Lacul Bodi, pe Valea Borcutului, în zona Două Veverițe, în pădurea Italsofa, pe Valea Chiuzbăii şi în zona Usturoiu.

Mesajului de responsabilizare verde pentru un oraş verde lansat de coordonatorul Garzii Ecologice, Silvia Pop, director al Școlii Generale ”Nicolae Bălcescu” au răspuns un număr de 1.150 de elevi, copii, cadre didactice și voluntari de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, Colegiul Național ”Gheorghe Şincai”, Colegiul ”Nicolae Titulescu”, Colegiul ”C.D. Neniţescu”, Colegiul Tehnic ”Transilvania”, Liceul ”Emil Racoviţă”, Şcoala Generală ”Avram Iancu”, Şcoala Generală ”Mihail Sadoveanu”, Şcoala Generală ”Nicolae Bălcescu”, Şcoala Generală ”Dr.Victor Babeş”, Şcoala Generală ”Dimitrie Cantemir”, Şcoala Generală ”Alexandru Ioan Cuza”, Şcoala Generală ”Alexandru Ivasiuc”, Şcoala Generală ”Nicolae Iorga”, Şcoala Generală ”Petru Dulfu”, Colegiul Național ”Vasile Lucaciu”, Colegiul ”Aurel Vlaicu”, Şcoala Generală ”Vasile Alecsandri” și Asociaţia ”Esperando” din Baia Mare.

Partenerii acțiunii au fost Jandarmeria Română, Societatea de transport în comun Urbis SA și Serviciul de ajutor Maltezi, iar, până la finalul zilei, voluntarii au adunat 342 de saci cu mizerii din zonele ecologizate. ”Acţiunea aceasta este, în primul rând, un mesaj social adresat comunităţii băimărene. Dezvoltarea unei eco-conștiințe şi  formarea unor eco-atitudini în rândul cetăţenilor reprezintă un succes comun pentru întreaga comunitate. „Let`s do It, România!” în oraşul Baia Mare a fost doar un alt punct de plecare în promovarea unei culturi ecologice într-un oraș verde. Responsabilizare verde pentru un oraș verde, asta este ce ne-am dorit, ce s-a urmărit și ceea ce sperăm că s-a și realizat”, a declarat Silvia Pop, coordonator Garda Ecologică Baia Mare.

Comunicat oficial coordonator actiune

Sâmbătă, 16 mai 2015, a avut loc ziua de curățenie județeană Let’s do it, Romania! în Maramureş. Peste 1500 de bămăreni şi peste 5000 de maramureşeni au ieşit să facă curăţenie în judeţul lor. Acestora s-au alăturat autoritățile locale: Prefectura și Consiliul Local Maramureș, voluntarii avăndu-l alaturi pe domnul prefect Anton Rohian, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Baia Mare, echipa coordonatoare a proiectului primind sprijinul domnului primar Cătălin Cherecheș, majoritatea primăriilor din județ s-au organizat și au participat la această mișcare, compania de Transporturi URBIS, Societatea de Ajutor Malteză, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Pintea Viteazul” Maramureş, Garda de Mediu Maramureș, Garda Ecologică Baia Mare și companiei DRUSAL.

Pe lângă autoritățile locale, în cadrul proiectului s-au implicat și diverse societăți comerciale, cărora dorim să le mulțumim pentru sprijinul acordat. Plecarea a avut loc la ora 8:00, din fața Casei Tineretului, dar nu înainte de fi explicate normele de siguranță și zonele interzise, iar întoarcerea voluntarilor a avut loc la ora 12:00. Bilanțul zilei de curățenie este: peste 5000 de voluntari implicați, peste 500 de saci de deșeuri colectate, un județ mai curat. Concluzia din 2015: oamenii dezvoltă din ce în ce mai mult o eco-conștiință și par a fi mai conștienți la mediu și la pericolele pe care le prezintă poluarea. Proiectul a fost coordonat de ONG-ul Nature’s Guardian, a implicat munca, timp de 4 luni a 22 de tineri implicaţi şi dedicaţi, aflaţi sub coordonarea Miradonei Balog, coordonatorul judeţean al proiectului. We did it, Maramureş! Mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi, de la autorităţi locale, sponsori, ONG-uri, şcoli, licee, profesori, susţinători şi VOLUNTARI! Echipa Let’s do it, Romania! din Maramureş vă mulţumeşte

##

 „Let’s Do It, România!” face parte din marea echipa „Let’s Do It, World!” care va implica peste 100 de state, la nivel global,în cel mai mare eveniment de voluntariat din istoria omenirii. Estimarile organizatorilor sunt că peste 300 milioane de voluntari vor participa in 2013 la această acţiune. România este ţara cu cel mai mare numar de voluntari mobilizati. (Miradona Balog,
relaționist public Asociația Autism Baia Mare)

Jandarmii maramureşeni prezenţi în cadrul acţiunii de ecologizare ”Let’s do it Romania”
Sâmbătă 16 mai a.c., un ofiţer şi cinci subofiţeri din cadrul Jandarmeriei Maramureş,  au luat parte la  proiectul de ecologizare intitulat „Let’s do it Romania”, acţiune ce a presupus curăţarea de deşeuri a arealelor naturale ale judeţului nostru. Astfel, jandarmii maramureşeni au asigurat îndrumarea participanţilor  voluntari în derularea activităţilor, precum şi deplasarea pe traseele şi în locurile stabilite de organizator pentru a fi igienizate. Crezând în succesul ideii de voluntariat, jandarmii maramureşeni au susţinut în continuare acest proiect care a demarat în urmă cu câţiva ani la nivel naţional, la care au luat parte de fiecare dată, deşi în acest an judeţele unde s-au organizat activităţi de ecologizare au fost doar Maramureş şi Timiş. Prin participarea la aceste acţiuni, jandarmii doresc să-şi aducă contribuţia la protejarea naturii şi refacerea ecosistemului, demonstrând că sunt alături de comunitate nu numai pe timpul executării misiunilor, ci şi pe planul restabilirii raporturilor normale dintre mediu şi om. (Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA