AcasăEvenimentCURAJOS: Primarul din Coltau nu a dat alimentele de UE pana cand...

CURAJOS: Primarul din Coltau nu a dat alimentele de UE pana cand rromii nu au facut curatenie in cartiere. Rromii s-au conformat insa primarul nu a scapat de ocara (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

Faceti curatenie sau sistez ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeana! Acesta a fost mesajul pe care un primar din Maramures l-a transmis celor peste o mie de cetateni de etnie rroma ai comunitatii. Culmea este ca rromii, cu toate ca initial au vociferat, s-au pus pe treaba si in nici 24 de ore cartierele in care locuiesc erau curate! Scandalul s-a mutat insa la Caminul Cultural, locul de unde se ridicau ajutoarele, in momentul in care jurnalistii au venit sa ii filmeze: strigate, injuraturi, ziaristi imbrancinti si primar apostrofat.

Primarul din comuna maramureseana Coltau a reusit in nici 24 de ore sa faca ce nu a facut niciun alt edil in ani de zile. Gunoaiele din cartierele rromilor au disparut peste noapte, zona fiind curatata asa cum nu mai fusese de vreme indelungata.

“La noi timpul zilnic vin cei care primesc ajutor social. Acuma au venit alimentele astea si le-am spus ca nu se vor imparti alimentele pana cand nu va fi curat in comunitate. Incercam sa ii invatam sa pastreze curatenia, sa fie curati, sa nu avem probleme cu Garda de Mediu, cu mediul si ieri am avut chiar o discutie cu reprezentantii lor, cu zece din comunitate, si au inteles ca trebuie sa lucreze, trebuie sa faca ceva pentru ceea ce primesc” a declarat Cendes Lajor, primarul comunei Coltau.
La inceput rromii au vociferate si au comentat ca asa ceva nu se poate. In cele din urma vazand ca nu e gluma s-au pus pe treaba. In nici 24 de ore zona a fost ecologizata iar gunoaiele au “disparut”. Pet-urile au fost frumos puse in containerele special iar celelalte mizerii urmeaza sa fie duse la groapa de gunoi.
“Am facut si ieri curat. Dar de ce? O fost multa lume care o facut curat pentru ajutorul social. Pentru ajutorul social? Da. Nu credeti ca ar fi mai bine sa fie curat in fiecare asa? Da vin si altii cu straful si arunca mizeria pana aici. Cum arata acuma? Va place ca e mai curat? Nu. Nu va place? Cum sa nu facem” a spus o localnica.
“Facem curtea facem tot ce se poate. E curat. Am lazile, pun in lazi mizeria. Cine tot arunca? Mai vin oamenii si arunca si tot lucram dupa ei, mai punem in gropile alea ca trebuie indreptate” a spus un localnic.
Cum in cartiere era curatenie edilul din Coltau a inceput distribuirea alimentelor primite de la Uniunea Europeana. La vederea camerelor, rromii si-au varsat naduful pe jurnalisti. Nici primarul nu a ramas neapostrofat.
“Nu ne filmati ca nu vrem…” au urlat din toti plamanii rromii. “Va rog frumos, terminati!” a spus primarul. “Nici un primar nu o facut treaba asta! Sa ne filmeze cand se dau alimentele sa vina sa ne filmeze! De ce are daca va filmeze” au continuat rromii. “Terminati odata cu circul! Nu se poate discuta frumos cu voi?” a spus primarul. “Nu exista asa murdarie la noi in cartier cum exista pe Craica. Dvs faceti treaba asta ca sa vorbim urat cu dvs.” au strigat rromii. “Am vorbit vreodata urat cu dvs. Dar asta se poate lucra cu voi? Nu ii nimic. Inchidem si nu mai dam nimic” a raspuns primarul. “Dar au venit ungurii sa ne faca curat? Ce mizerie am facut? Nu am facut mizerie asa mare. De ce filmezi domnule. Da de ce nu te-ai legitimat! Pe ce baza pe ne filmezi. Du-te filmeaza-l pe el, ce ma filmezi tu pe mine dar ce am facut?” strigau rromii.
In comuna Coltau traiesc peste o mie de cetateni de etnie rroma. Peste 160 de familii primesc ajutor social din partea autoritatilor locale pentru ca nu au niciun venit in afara de alocatia copiilor. Primarul sustine ca este absolute normal ca acestia sa si munceasca in folosul comunitatii daca sunt sprijiniti financiar de comunitate.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA