Acasă Eveniment Sport CUPA ROMÂNIEI – Semifinală de multe stele: HCM Baia Mare – CSM...

CUPA ROMÂNIEI – Semifinală de multe stele: HCM Baia Mare – CSM București

DISTRIBUIȚI

Ceea ce mulți preconizau a fi finala ediției 2016 a Cupei României, confruntarea dintre HCM Baia Mare (vicecampioană națională și deținătoarea trofeului pus în joc) și CSM București (campioana națională și câștigătoarea EHF Champions League) se va consuma prematur, în chiar prima semifinală a turneului Final Four care va avea loc în Sala polivalentă din Cluj Napoca. Cele două adversare s-au mai întânit în acest sezon de trei ori, de două ori victoria fiind a băimărencelor.


În semifinala care deschide turneul Final Four al Cupei României, HCM Baia Mare întâlnește începând cu ora 17.00, în Sala polivalentă din Cluj Napoca – CSM București. Va fi a patra confruntare oficială între cele două adversare în acest sezon.


Prima întâlnire a avut loc în 19 august, în Supercupa României. Victoria a revenit atunci vicecampioanelor României, la scorul de 31-25 (15-12). Principala marcatoare pentru HCM a fost la acea oră Do Nascimento, cu 7 reușite, în timp ce Rodrigues, Manea și Brădeanu – cu câte 4 goluri fiecare – erau principalele marcatoare pentru CSM.


A doua partidă oficială dintre cele două grupări s-a consumat în 17 noiembrie, în ultima etapă din turul Ligii Naționale. Victoria a fost obținută în capitală de CSM, la scorul de 24-21 (15-12). Jorgensen cu 7 goluri pentru gazde, respectiv Jezic și Geiger cu câte 4 pentru HCM au fost principalele autoare de goluri pentru echipele lor.


Cea mai recentă confruntare dintre HCM și CSM a avut loc în Baia Mare, în 22 aprilie, în ultima etapă a ediției 2015/2016 din Liga Națională. S-au impus handbalistele lui Aurelian Roșca la scorul de 30-28 (14-11). Do Nascimento cu 11 goluri pentru gazde și Fisker cu 7 pentru campioana României – acestea au fost golgheterele celor două grupări.


HCM și CSM au fost în acest sezon continental reprezentantele României în EHF Champions League, acolo unde băimărencele – la al treilea lor sezon în Liga Campionilor – s-au oprit în sferturi pentru al doilea an consecutiv, în timp ce echipa din capitală a debutat în forță, cucerind trofeul EHF Champions League încă de la prima participare.


Revenind la parcursul intern, să spunem că băimărencele au trecut până în Final Four-ul Cupei României de CSM Ploiești (29-27) și HC Zalău (34-19), de cealaltă parte CSM-ul eliminând ASC Corona 2010 Brașov (33-29) și CS Rapid USL Metrou București (45-30). În acest parcurs, Alexandra Do Nascimento și Lois Abbingh au dat cele mai multe goluri pentru HCM (câte 10), în timp ce Isabelle Gullden cu 13 reușite este principala marcatoare pentru CSM.


Semifinala de mâine dintre HCM și CSM va fi condusă de Diana Florescu (Argeș) și Anamaria Stoia (București), observator FRH fiind delegat pentru acest joc Vasile Pavel (Buzău).


În cealaltă semifinală, de la 19.15, se vor întâlni HC Dunărea Brăila și HCM Roman. Un joc arbitrat de Cristina Năstase (București) și Simona Stancu (Buzău), delegat FRH – Viorel Dobre (București).

www.hcmbaiamare.ro

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

BAIA MARE: CLIPUL ZILEI – Șoferiță de dubă cu volan pe dreapta și numere de SM, la plimbare pe contrasens

Imagini surprinzătoare filmate în trafic azi, în zona Buclă din municipiul Baia Mare. O șoferiță ce conducea o autoutilitară cu volan pe dreapta și...

PNL își începe mandatul 2020 – 2024 la Consiliul Județean Maramureș printr-o ședință ilegală

Peneliștii maramureșeni se dovedesc a fi ”vrednici” urmași ai lui Mircea Man&co, pentru că prima ședință a noului Consiliu Județean Maramureș din mandatul 2020...

GALELE UFT 9 – Băimăreanul Rogoz Ionuț va lupta pentru centura de CAMPION, cu cei mai buni luptători din țară

Luptătorul de MMA și antrenorul băimărean Rogoz Ionuț și-a anunțat oficial participarea la următoarea ediție a celei mai urmărite gale de MMA din țară....

LACRIMI ȘI DURERE – Violonistul băimărean Fabian Ghișe a fost condus pe ultimul drum. Doliu în Ansamblul Folcloric Național Transilvania

Violonistul băimărean Fabian Ghișe, decedat zilele trecute în apartamentul în care locuia, a fost condus ieri pe ultimul drum de către familie, prieteni și...

EPISCOPIA A FĂCUT ANUNȚUL – Cum se va desfășura Luminația în cimitirele din Maramureș

Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului a annunțat, printr-un comunicat de presă, cum se va desfășura Luminația din acest an. Mai exact, Episcopia...