AcasăEvenimentSportCUPA DAVIS – România conduce Israelul cu 3-0, după partida de dublu...

CUPA DAVIS – România conduce Israelul cu 3-0, după partida de dublu la care a asistat și președintele României

DISTRIBUIȚI

Perechea Florin Mergea/Horia Tecău a învins cuplul Bar Tzuf Botzer/Edan Leshem cu 6-3, 6-4, 6-4 și a adus punctul prin care echipa de tenis a României a câștigat meciul cu Israelul (3-0), sâmbătă, în Sala Transilvania din Sibiu, în primul tur al Cupei Davis, Grupa I valorică a zonei Europa-Africa. La partida care a durat o oră şi 46 de minute a asistat şi preşedintele României, Klaus Iohannis.

Graţie acestei victorii, România s-a calificat în turul al doilea din Grupa I, Zona Europa-Africa, în vreme ce Israel va merge la barajul turului întâi al aceleiaşi grupe, adversară fiind Slovenia sau Slovacia. „Nu am încercat lucruri foarte spectaculoase, am încercat să jucăm standard. Am avut momente în care nu am executat foarte bine. Israelienii au servit de bine şi astfel au reuşit să rămână în meci“, a declarat Horia Tecău potrivit prosport.ro.
În turul al doilea al competiției, România va înfrunta probabil Slovacia, care conducea Slovenia cu 2-0 după prima zi. Meciul se va juca în perioada 17-19 iulie, pe teren propriu.

În prima zi a confruntării de la Sibiu, Adrian Ungur l-a învins cu 7-5, 6-3, 6-0 pe Bar Tzuf Botzer, iar Marius Copil a dispus de cel mai bun jucător al oaspeților, Dudi Sela, cu 6-7 (3), 7-6 (3), 6-4, 6-2.

După ce inițial se stabilise ca la dublu să joace cuplul Jonathan Erlich/Edan Leshem, iar apoi s-a speculat că Sela va intra în locul lui Leshem, în cele din urmă israelienii au optat pentru perechea Bar Tzuf Botzer/Edan Leshem, ambii debutanți la dublu în Cupa Davis și jucând în premieră împreună.

Botzer (1.1714 ATP la dublu) și Leshem (1.372 ATP la dublu) au jucat peste locurile ocupate în clasament, au oferit o replică bună valoroșilor Florin Mergea (17 ATP) și Horia Tecău (9 ATP), care, deși au evoluat mai relaxat, au reușit să se impună fără emoții și să aducă punctul decisiv.

Duminică sunt programate ultimele două meciuri de simplu, cu importanță doar pentru palmares, Ungur – Sela și Copil – Botzer, conform tragerii la sorți, dar probabil jocurile se vor desfășura în altă configurație.

România a învins Israelul în toate cele patru confruntări din Cupa Davis, dar primele trei au avut loc în urmă cu foarte mult timp. În 1962, România se impunea cu 4-1 la București, în primul tur al competiției (zona Europa), în 1969 tricolorii învingeau cu 5-0, tot la București, în sferturile Zonei B din Europa, iar în 1971, la Tel Aviv, România se impunea din nou cu 5-0, tot în sferturile Zonei B.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA