Acasă Eveniment Cum va fi vremea până după Revelion în Maramureș și în toată...

Cum va fi vremea până după Revelion în Maramureș și în toată Transilvania. Află când va ninge cu adevărat

DISTRIBUIȚI

 
Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în perioada 25 decembrie – 6 ianuarie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Crișana
La începutul intervalului va avea loc un proces de încălzire, care va determina o creştere a valorilor de temperatură cu aproximativ 6 grade. Mediile maximelor diurne vor atinge 11 grade, iar minimele nocturne se vor situa, în medie, în jurul valorii de 3 grade, pe data de 26 decembrie. Ulterior, regimul termic va marca o scădere de 4…5 grade, după care se va menţine relativ constant până la sfârşitul perioadei de prognoză.
Probabilitatea pentru precipitaţii, mai ales ploi şi lapoviţe, va fi mai mare între 26 şi 28 decembrie şi, din nou, după 31 decembrie.

Transilvania
Regimul termic va marca o creştere în primele zile ale perioadei de prognoză, temperaturile maxime apropiindu-se, în medie, de 6 grade, pe data de 26 decembrie. După această dată vremea se va răci uşor, iar media maximelor diurne va scădea spre aproximativ 2 grade, valoare în jurul căreia se va menţine în tot restul intervalului de prognoză. Mediile temperaturilor minime vor creşte, de asemenea, de la -12 grade la începutul intervalului spre 0 grade pe 27 decembrie, după care vor scădea uşor şi se vor menţine în jurul valorii de -5 grade.
Vor fi precipitaţii mixte în intervalul 26-28 decembrie, iar după data de 31 decembrie vor predomina ninsorile, slabe cantitativ.

Maramureș
În primele doua zile valorile maxime vor creşte şi vor atinge, în medie, 8 grade, după care vremea se va răci uşor şi maximele se vor situa în jurul a 3 grade în restul intervalului de prognoză. Mediile temperaturilor minime se vor situa uşor peste pragul de îngheţ în jurul datei de 27 decembrie, după care vor scădea la valori de aproximativ -4 grade.
Vor fi precipitaţii mixte între 26 şi 28 decembrie, iar după 31 decembrie vor predomina ninsorile.

La munte
Vremea se va încălzi accentuat la începutul intervalului de prognoză, când temperaturile, atât diurne, cât şi nocturne, vor creşte cu aproximativ 8 grade. Mediile maximelor se vor situa între 6 şi 8 grade pe 25 şi 26 decembrie, apoi vor scădea spre 0 grade, valoare în jurul căreia se vor menţine până la sfârşitul perioadei. Minimele vor depăşi uşor 0 grade pe 26 decembrie, apoi se vor situa în jurul valorii de aproximativ -6 grade.
Vor fi precipitaţii, predominant ninsori, în general slabe cantiativ, cu o probabilitate mai mare între 26 şi 28 decembrie şi din nou după 31 decembrie, până la sfârşitul intervalului de prognoză.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA