AcasăActualitateCUM VA FI VREMEA ÎN MARAMUREŞ ŞI ÎN RESTUL ŢĂRII - Prognoza...

CUM VA FI VREMEA ÎN MARAMUREŞ ŞI ÎN RESTUL ŢĂRII – Prognoza meteo pentru săptămâna 1–6 mai

DISTRIBUIȚI

CUM VA FI VREMEA ÎN MARAMUREŞ ŞI ÎN RESTUL ŢĂRII În următorul interval vom avea o continuare a vremii deosebit de calde începută în primele zile ale lunii aprilie, în condițiile în care în estul Europei o arie de presiune ridicată este foarte bine stabilizată pe poziții.

Precipitațiile vor fi puține și se vor limita la vestul, centrul și nordul țării, conform vremea.ro.

În restul teritoriului orice apariție a unei averse va fi cu totul ocazională. Abaterile termice zilnice vor fi foarte ridicate, în special în ceea ce privește maximele diurne; la munte și în zonele intracarpatice temperaturile maxime vor fi cu până la 10-12 grade Celsius mai ridicate față de media climatologică a perioadei.

Marți va ploua în averse local în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, în timp ce în sud și est acestea se vor semnala doar în mod cu totul izolat.

Descărcările electrice vor fi frecvente iar izolat va cădea și grindină de dimensiuni mici. Vântul va suflă moderat în cea mai mare parte a țării, cu unele intensificări trecătoare la tare în nordul Moldovei.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 25 și 30 de grade la nivelul întregii țări, cu valori ușor mai scăzute așteptate în zona litorală (până la 22-24 de grade), dar și ușor mai ridicate în estul Luncii Dunării (31-32 de grade Celsius).

Miercuri vremea va fi frumoasă în aproape toată țară, doar spre seară în sud-vest urmând să își facă apariția cu totul izolat unele averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice. Vântul va suflă moderat în sud-vest și slab, cel mult slab până la moderat în restul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi încadrate în general între 26 și 31 de grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana și 23-28 de grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, din nou cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra pe litoral.

Joi vremea va fi frumoasă și deosebit de caldă în toată țara. Vântul va suflă moderat în sud-vest și în nord-estul extrem și mai mult slab în restul regiunilor.

Maximele termice vor urcă la prânz până spre 22-27 de grade în Transilvania și Maramureș, 26-31 de grade în Banat și Crișana și 23-28 de grade în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate pe litoral, iar cele mai ridicate în estul Moldovei și în Lunca Dunării.

Vineri vremea va continuă să fie frumoasă și deosebit de caldă în majoritatea regiunilor țării. Doar în nordul Carpaților Orientali vor cădea cu totul izolat unele averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice conform prognozei www.Vremea.ro valabile pentru după-amiază zilei.

Vântul va suflă moderat în nord-vestul extrem și mai mult slab în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 25 și 30 de grade Celsius la nivelul întregii țări, cu cele mai scăzute valori așteptate în estul Dobrogei.

În weekend o undă depresioară slab organizată va aduce averse de ploaie însoțite de descărcări electrice și de grindină de dimensiuni mici pe arii extinse în jumătatea vestică a țării și cu totul izolat în rest.

Pe alocuri cantitățile de apă vor fi mai însemnate, de până la 15-20 de mm. La începutul averselor își vor face apariția și unele intensificări ale vântului care vor lua trecător aspect de vijelie.

Cu toată această creștere a instabilității atmosferice, temperaturile vor rămâne încă la valori foarte ridicate pentru această perioada a anului (mai ales sâmbătă), când maximele termice vor urcă din nou până spre 30-32 de grade Celsius în jumătatea de vest a teritoriului.

Sursa info Vremea.ro

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA